SON DAKİKA HABERİ: ABD merkezli Axios sitesinin haberine göre, ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Manama'da Axios muhabirine konuştu.

ŞARA, BEYAZ SARAY'I ZİYARET EDEN İLK SURİYE LİDERİ OLACAK

Barrack, Suriye Cumhurbaşkanı Şara'nın 10 Kasım'da Washington'a gideceğini belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirecek olan Suriye Cumhurbaşkanı Şara, Beyaz Saray'ı ziyaret eden ilk Suriye Cumhurbaşkanı olacak.

Öte yandan Barrack, söz konusu ziyarette Şara'nın ABD liderliğindeki DEAŞ karşıtı koalisyona Suriye'nin katılımına ilişkin bir anlaşma imzalamasının beklendiğini belirtti.

Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Bakü'de ziyarete açıldı
Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Bakü'de ziyarete açıldı
İçeriği Görüntüle

Tom Barrack ve Ahmed Şara

SURİYE VE İSRAİL ARASINDA MÜZAKERE YAPILACAK

Ayrıca Barrack, Suriye ve İsrail arasındaki müzakerelerin 5'incisinin de Şara'nın ziyareti esnasında Washington'da yapılacağını kaydetti.

Barrack, ABD'nin bu yılın sonuna kadar Suriye ve İsrail arasında bir güvenlik anlaşması yapılmasını hedeflediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: RSS