TÜİK'in verilerine göre, Temmuz 2025'te Tarım Girdi Fiyat Endeksi (Tarım-GFE, 2020=100) bir önceki aya kıyasla yüzde 3,68, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 22,22, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 34,22 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 31,83 artış kaydetti.

Bu veriler, tarımsal üretim maliyetlerindeki yükselişi bir kez daha gözler önüne serdi.

Ana gruplarda aylık değişimde tarımda kullanılan mal ve hizmetler endeksi yüzde 3,92, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler endeksi ise yüzde 2,29 arttı.

Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde deprem
Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde deprem
İçeriği Görüntüle

Yıllık bazda ise tarımda kullanılan mal ve hizmetler yüzde 34,33, tarımsal yatırıma katkı sağlayan mal ve hizmetler yüzde 33,57 yükseldi.

Alt gruplarda veteriner harcamaları yüzde 63,52 ile zirveyi görürken, aylık en yüksek artış gübre ve toprak geliştiricilerde yaşandı. Bu kalemdeki artış yüzde 9,89 artışla listenin tepesinde yer aldı.

Kaynak: İGF