CHP kesin bir dille reddetmişti, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı: Bizim açımızdan sorun yok

CHP lideri Kılıçdaroğlu, seçim için konuşulan 14 Mayıs tarihine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok" dedi. CHP Grup Başkanvekili Özkoç ise parti olarak bu tarihe karşı olduklarını açıklamıştı.

21 Ocak 2023 Cumartesi 13:45
CHP kesin bir dille reddetmişti, Kılıçdaroğlu açıklama yaptı: Bizim açımızdan sorun yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim takvimine ilişkin, "14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de 'Yeter söz milletin.' dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter söz milletin olacak." dedi.

Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonunu (TÜRKONFED) ziyaret eden Kılıçdaroğlu, görüşmesinin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"ÖNCE ALTI LİDERİN KONUŞMASI LAZIM"

Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin "Genel af olması lazım mı?" sorusuna, "Önce bu konuyu altı liderin konuşması lazım. Ondan sonra benim bu konuda düşüncelerimi ifade etmem lazım." diye cevap verdi.

SEÇİM TARİHİ İÇİN ÖNE ÇIKAN TARİH: 14 MAYIS

Seçim takvimine ilişkin bir açıklaması olup olmayacağı sorusu üzerine ise Kılıçdaroğlu, "14 Mayıs olarak ifade ediyorlar. Bizim açımızdan herhangi bir sorun yok. 14 Mayıs gelince de 'Yeter söz milletin.' dedik. Millet İttifakı da zaten bunu istiyor. Yeter söz milletin olacak." ifadelerini kullandı.

ÖZKOÇ "NET OLARAK" AÇIKLAMIŞTI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim tarihi için 14 Mayıs'ı işaret etmesiyle ilgili de "Biz kararımızı net olarak açıkladık. 6 Nisan'dan önce olacak her seçime 'Evet deriz' dedik. Şimdi onlar kendileri için bir seçim tarihi belirliyor. Nasıl çıkartmak istiyorlarsa öyle çıkartacaklar" diyerek yanıt verdi.

Başkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepkiBaşkan Erdoğan'ın 14 mayıs olarak mesajını verdiği seçim tarihine 6'lı masadan ilk tepki

AKŞENER'DEN OLUMLU SİNYAL

CHP'nin kesin reddettiği tarihe ilişkin İYİ Parti Lideri Meral Akşener'in "Mayıslar bizimdir" paylaşımı bu tarihe olumlu bir yaklaşım olarak yorumlandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63