DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı

Bakan Yerlikaya, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında İstiklal Marşı’nın okutulmadığına, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise Türk bayrağının kaldırıldığı olayla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı.

19 Nisan 2024 Cuma 23:00
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı

Son dakika DEM Parti haberleri: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında İstiklal Marşı’nın okutulmadığına, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinde ise Türk bayrağının kaldırıldığına ilişkin iddialarla ilgili açıklama yaptı.

'DİYARBAKIR VE MARDİN'DEKİ İDDİALARA İLİŞKİN MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLMİŞTİR'

Bakan Yerlikaya resmi X hesabından yaptığı paylaşımda, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında "İstiklal Marşı’nın okutulmadığına", Diyarbakır Büyükşehir Belediye Meclisinin açılışında ise "Türk bayrağının kaldırıldığına" ilişkin iddialarla ilgili Mülkiye Müfettişlerimiz görevlendirilmiştir." dedi.

SEÇİMİ SONRASI İLK İŞ TÜRK BAYRAĞINI KALDIRMIŞLAR

DEM Parti, Diyarbakır'da seçimleri kazanmasının ardından skandal bir karar imza atarak meclis salonunda bulunan Türk bayrağını kaldırdığı ortaya çıktı.

Salonun aralık ayında çekilen karelerinde Türk bayrağının olduğu görülürken, nisan ayında çekilen karelerde ise kaldırıldığı fark edildi. Nisan ayında çekilen karede sadece belediyeye ait bayrağın olduğu görüldü.

GÖRÜNTÜLERE RAĞMEN İDDİALARI REDDETTİLER

Belediye meclisinde seçim sonrası ve öncesi olarak ortaya çıkan iki farklı görüntü sosyal medyada yoğun tepki çekti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ise çığ gibi büyüyen tepkilerin ardından iddiaları reddetti.

Belediye tarafından yapılan resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin 17 Nisan Çarşamba günü başlayan ve 19 Nisan Cuma günü biten ilk Meclis toplantısında Türk Bayrağı’nın kaldırıldığına dair kimi yayın organında servis edilen haberlerin aslı astarı bulunmadığını kamuoyuyla paylaşmak zorunda kaldığımızı üzülerek belirtmek isteriz. Büyük bir kurgu ve manipülasyonla yanıltıcı bilgi yayıldığının bilinmesini isteriz. Meclis toplantımızda İstiklal Marşı okunduğu gibi bayrak da olması gereken yerde bulunduruldu. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

DEM PARTİ'DEN PİŞKİN AÇIKLAMA

Dem Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, İçişleri Bakanlığı'nın Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye meclisleri ile ilgili iddialar üzerine müfettiş görevlendirerek inceleme başlatması hakkında resmi X hesabından açıklama yaptı.

Doğan, iddiaların asılsız olduğunu belirterek, "Diyarbakır ve Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanlarımızın açıklamalarına rağmen bu asılsız iddialara inanmaya can atanlar olduğunu biliyoruz. Kamu kaynaklarını beyhude çabalar için harcamamanızı öneriyoruz. Aynı kaynakları/olanakları kayyum yolsuzluklarını ve bıraktıkları borçları incelemek için seferber etmeyi düşünür müsünüz?" dedi.

MARDİN'DE DE MECLİS TOPLANTISINDA İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI

Geçtiğimiz günlerde de Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk başkanlığında toplanan meclis toplantısında AK Partili ve DEM Partili meclis üyeleri arasında İstiklal Marşı ve saygı duruşu nedeniyle tartışma çıktı.

Meclis toplantısında AK Parti Grubu gündeme İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesini talep etti. Büyükşehir Belediye Başkanı ve DEM Parti grubu ise "Gündemde böyle bir madde yok" diyerek İstiklal Marşı ve saygı duruşu eklenmesi talebini kabul etmedi.

AK PARTİ MARDİN: İSTİKLAL MARŞI OKUNMADI!

AK Parti Mardin İl Başkanlığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi açılışında İstiklal Marşı okunmadığı iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

AK Parti İl Başkanlığından yapılan açıklamada, DEM Parti'den Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Ahmet Türk'ün başkanlığındaki ilk meclis toplantısının İstiklal Marşı ile başlanması beklenirken, direkt gündem maddelerine geçilmesi üzerine AK Parti Grubunun buna itiraz ettiği, İstiklal Marşı'nın okunması yönünde talep sundukları bildirildi. Söz konusu talebe DEM Parti Grubunun karşı çıktığı belirtildi.

AK Parti Mardin İl Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bu talebe DEM Parti Grubu tarafından 'Kapalı alanda olmaz' denilerek karşı çıkılmıştır. Yapılan istişareler sonucunda AK Parti Grubumuzda bulunan ilçe belediye başkanlarımız ve meclis üyelerimiz birlikte ayağa kalkarak İstiklal Marşı'nı okuyarak saygı duruşunda bulunmuşlardır.

O esnada DEM'li üyeler İstiklal Marşı'nı okumayarak oturdukları yerden izlemekle yetinmişlerdir. Tüm bu olaylar cereyan ederken bazı sosyal medya mecralarında milletimizin bağımsızlık sembolü İstiklal Marşı'nın 'yapılan oy birliği neticesinde okunmaması yönünde karar kılındığı' gibi söylemlerin gerçeği yansıtmadığını belirtiyor ve bu yalan yanlış haberleri yayanları esefle kınıyoruz."

'TÜRKİYE'DE BAYRAK VE DİNİN SİYASETE ALET EDİLMEMESİ GEREKTİĞİNİ BELİRTMEK İSTERİM'

Mardin Büyükşehir Belediyesi Meclisi açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığı' iddialarına ilişkin Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, "Türkiye'de bayrak ve dinin siyasete alet edilmemesi gerektiğini, bu ülkenin ortak değerlerine her zaman saygı duyduğumuzu belirtmek isterim. İddia edildiği gibi bu ülkenin değerleri meclisimizde oylamaya sunulmamıştır. Söz konusu hadisenin mevcut gündemlerin dışında olduğunu, bundan önceki oturumlarda da şahsın bu tür gündem dışı konularla meclisin asli görevlerini aksattığını halkımızla paylaşmak isterim. Kamuoyunun bu tür karalama politikalarına itibar etmemesini rica ediyoruz. Ülkemizin, kentimizin ve halkımızın geleceği için çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

SAVCILIK İSTİKLAL MARŞININ OKUNMAMASIYLA İLGİLİ SORUŞTURMA BAŞLATTI

Öte yandan Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi ilk toplantısındaki İstiklal Marşı ve saygı duruşunda bulunulmaması olayı ile ilgili soruşturma başlattı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63