İstanbul seçiminde kritik ilçe! CHP: Kadıköy'e değil, buraya odaklanın

31 Mart 2024 seçimlerinde İstanbul’un kaderini belirleyecek nitelikteki bir ilçe dikkat çekiyor… AK Parti, söz konusu ilçede adayını belirlemişken CHP’nin kimi aday göstereceği hâlâ meçhul…

11 Şubat 2024 Pazar 11:30
İstanbul seçiminde kritik ilçe! CHP: Kadıköy'e değil, buraya odaklanın

İstanbul'un en kalabalık ilçelerinden Esenyurt, yerel seçimlerde İstanbul'un rengini belirleyecek potansiyele sahip. AK Parti'nin Hamit Öncü'yü aday gösterdiği Esenyurt için CHP'nin adayının ise 12 Şubat'taki PM'de belli olması bekleniyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre CHP, yerel seçim çalışmalarını sürdürüyor. 12 Şubat'ta yapılacak olan Parti Meclisi (PM) toplantısında ise kalan tüm adayların belirlenmesi bekleniyor. 

2019'daki yerel seçimlerde Esenyurt'ta adayların aldığı oy oranları

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkanlığını tekrar kazanmak isteyen CHP, Esenyurt'u da kaybetmek istemiyor.

2019'daki yerel seçimlerde Esenyurt'taki seçmen sayısı ve oy sayısı

Yerel seçimler için hem AK Parti hem de CHP cephesinde Esenyurt büyük önem taşıyor. Nüfusu 1 milyona yaklaşan Esenyurt'ta AK Parti'nin adayı olarak Hamit Öncü gösterildi.

AK Parti'nin Esenyurt Adayı Hamit Öncü

2019 seçimlerinde Kemal Deniz Bozkurt ile seçimi kazanan CHP’nin ise adayını değiştirmesinin sürpriz olmayacağı düşünülüyor.

Esenyurt'un mevcut CHP'li Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt

 

CHP'liler ise 12 Şubat'taki PM'de Çankaya ya da Kadıköy'e değil Esenyurt'a odaklanılması gerektiğini düşünüyor.

DEM PARTİ İLE CHP ARASINDA ESENYURT PAZARLIĞI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz haftalarda DEM Parti ile bir görüşme gerçekleştirmişti. DEM Parti'ye yakın kaynaklar, eş başkanların ayrıca Özel'den İstanbul'da Esenyurt ve Adalar'da kendi adaylarının desteklenmesini istediğini iddia etmişti.

CHP, ocak ayında paylaştığı İstanbul adayları listesinde, her iki ilçeyi de boş geçerek aday belirlememişti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63