KAAN uçtu onlar 'kör' oldu!

Muhaliflerin 'Vileda sopası', 'Kalorifer peteği' diyerek aşağılamaya çalıştığı Milli Muharip Uçak Kaan bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Yerli uçağı karalamak için uğraşanlar KAAN'ın ilk uçuşunu da görmezden geldi.

21 Şubat 2024 Çarşamba 10:15
KAAN uçtu onlar 'kör' oldu!

    Haber7-Özel

Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından üretilen Milli Muharip Uçak KAAN'da büyük gün bugün yaşandı. Milyonların havalanacağı günü beklediği Kaan, bugün ilk uçuşunu gerçekleştirdi. KAAN, sabah saatlerinde Ankara'da gerçekleşen uçuş sonrası başarıyla tekrar üssüne döndü. 



Ancak KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesi dünyanın büyük bir kesiminde olduğu gibi Türkiye'deki bazı kesimleri de memnun etmedi. Milli Muharip Uçak KAAN'ın üretimi esnasında türlü kara propagandayla üretimi sekteye uğratmak isteyenler, bugün de KAAN'ın havalanmasından gurur duyamadı. 



2023 yılında düzenlenen lansman töreninde KAAN'ın kanopi ile uçak arasında bulunan kırmızı 'demir' parçasını 'vileda sapı' diyerek küçümseyen, paylaşılan parçalarını ise 'Kalorifer peteğine benziyor' diyerek aşağılayan muhalif medya unsurları bugün adeta 'şoka' girdi. Birçok muhalif medya organı, KAAN'ın ilk uçuşunu görmezden gelirken, bazıları ise çok önemli olmayan haberler için kullanılan küçük haber şeklinde yayın yaptı.

CUMHURİYET GÖRMEZDEN GELDİ

Türkiye'de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderlik ettiği tüm teknolojik gelişmelere karşı çıkan Cumhuriyet Gazetesi, 5 Kasım 2021'de TUSAŞ Genel Müdürü Temel Kotil'in Kaan uçağının TFX parçasını paylaştığı fotoğrafla ilgili “Milli Muharip Uçağı'nın ilk parçası tartışma yarattı: Kalorifer peteği gibi duruyor” başlılığıyla haber yayınlayarak KAAN'ı karalamak istemişti. 

Aynı Cumhuriyet, bugün KAAN'ın ilk uçuşunu gerçekleştirmesini görmezden geldi. Cumhuriyet Gazetesi'nin internet sitesinde Türkiye'yi dünya sahnesinde bir üst lige taşıyacak olan gelişmelerden biri olan KAAN'ın uçuşuna ilişkin hiçbir haber yayınlanmadı.

MUHALİFLER 'KÖR' OLDU

KAAN'ın ilk uçuşunu görmeyen medya organları Cumhuriyet'le sınırlı kalmadı. Birgün, Evrensel ve  Oda Tv gibi muhalif medya organlarında da KAAN'la ilgili hiçbir habere yer verilmedi. 'Eleştirmek' adına hiçbir fırsatı kaçırmayan muhalif medya organları, gelişme anlamındaki bu büyük adım karşısında adeta 'kör' taklidi yaptı.

 

Sözcü Gazetesi ise Türkiye'nin bugünkü en önemli haberini üst manşetten küçük bir haber olarak okuyucularına duyurdu. Sözcü, haberinde "KAAN ilk kez semada" başlığını kullandı.

 

ALTAYLI 'HAYAL SATMAYIN' DEMİŞTİ

Fatih Altaylı, 14 Mayıs seçimlerinden önce KAAN'ı hedef alarak, "İnsanlara hayal satmayın" demişti. 

KAAN'ın pistte 'motor takılmış tekerlekle hareket ettiğini' ileri süren Altaylı, 'Motorla mı gidiyor, tekerleklerine motor mu koymuşlar onunla mı gidiyor. İnsanlara hayal satmayın. Büyük yalanlar söylemeyin.' ifadelerini kullanmıştı. Altaylı, söylediklerine ilişkin kendisine karşı tepki gösterenleri ise 'aptal' olarak nitelemişti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63