Şehit haberi harekete geçirdi! Bayraktar PKK’nın kripto terör cihazını yerle bir etti!

Baykar Teknoloji lideri Selçuk Bayraktar'ın 16 yıl önce PKK’lı teröristlerin Mehmetçik’e karşı oluşturduğu şifreli terör cihazının kodlarını günler süren çalışmasının ardından çözerek etkisizleştirdiği belirlendi.

25 Ocak 2023 Çarşamba 19:00
Şehit haberi harekete geçirdi! Bayraktar PKK’nın kripto terör cihazını yerle bir etti!

  Haber7-Özel

Türkiye düşmanı çevrelerin hedef aldığı Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar’ın bilinmeyen kahramanlık hikayesi ortaya çıktı. Selçuk Bayraktar’ın, insansız hava araçlarının üretilmeye başladığı ilk yıllarda yaşadığı acı olaydan etkilenerek, terör örgütü PKK'nın uzaktan kumandalı bomba düzeneğinin şifresini kırdığı öğrenildi.

YÜREKLERİ PARÇALAYAN ŞEHİT HABERİ

Edinilen bilgilere göre, Bayraktar ailesi, ilk İHA'ları üretirken askeri kamuflajlar giyerek aylarca askeri üslerde yatıp kalktı. Komutanların kendi insiyatifleriyle bu çalışmaları yürüten Bayraktar ailesi, 10 Haziran 2007 tarihinde Şırnak Akçay’daki 6. Motorlu Piyade Tugayı’nda tanıştıkları Yarbay Melih Gülova'nın PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumandalı bir bomba düzeneğiyle şehit edilmesi sonrası derinden sarsıldı.

PKK’NIN ‘SERİ’ TERÖR AYGITI

Yarbay Gülova’nın şehadetinin derinden sarstığı Bayraktar’ın mühendis ekibinin, bu olay üzerine harekete geçtiği bildirildi. Terör örgütü PKK'nın daha önce etkisiz hale getirilen bir elebaşının adını taşıyan ‘Tol Gazi’ isimli uzaktan kumandalı bomba düzeneği olay sonrası ele geçirildiği kaydedildi.

Daha önce pek çok saldırıda kullanıldığı belirlenen bu düzeneğin, 10 kilometre uzaktan tetiklenebildiği, şifreli bir cihaz olduğu belirlendi. PKK'lı teröristlerin dış güçlerin yardımıyla seri üretime dahi geçtiği terör cihazı üzerine Baykar mühendislerinin kapsamlı bir inceleme başlattığı öğrenildi.

2 GECE UYUMADI, ŞİFREYİ KIRDI

PKK’nın terör saldırılarında son dönemde sıklıkla kullandığı saptanan kripto cihazı didik didik eden Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar’ın, karargahta 2 gün 2 gece ‘Tol Gazi’ isimli terör aygıtının kodlarını çözdüğü belirlendi. 

YİNE ENGEL!

Sadece şifreyi kırmakla kalmayan Selçuk Bayraktar'ın bu düzeneği etkisiz hale getiren “şifre kırıcı cihaz” yaptığı ancak Ankara'daki bazı askeri yetkililerin engeliyle karşılaştığı ifade edildi. Söz konusu askerlerin bu gelişmeyi “yetersizliklerinin yüzlerine vurulması” olarak algıladığı ve Selçuk Bayraktar’ın geliştirdiği cihaza karşı direnç gösterdiği öğrenildi.

Engelleri aşma tecrübesi oldukça yüksek olan Selçuk Bayraktar’ın girişimini sürdürdüğü ve kendi imkanlarıyla ürettiği 15 adet şifre kırıcı cihazı maliyetine bir bedelle Türk Silahlı Kuvvetleri’ne teslim ettiği belirlendi. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63