Son dakika: İran'ın İsrail'e missillemesi sonrası NATO'dan ilk açıklama geldi!

Son dakika haberi... NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınayarak, “Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşımaktadır” dedi.

14 Nisan 2024 Pazar 15:00
Son dakika: İran'ın İsrail'e missillemesi sonrası NATO'dan ilk açıklama geldi!

NATO, İran’ın İsrail’e yönelik saldırısını kınadı. NATO Sözcüsü Farah Dakhlallah, yaptığı açıklamada, "İran'ın bir gecede tırmandırdığı gerilimi kınıyor, itidal çağrısında bulunuyor ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Orta Doğu'daki çatışmanın kontrolden çıkmaması hayati önem taşımaktadır" dedi. 

İRAN-İSRAİL GERİLİMİ

İsrail, İran'ın Şam'daki konsolosluk binasına 1 Nisan'da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda İran Devrim Muhafızları Ordusundan 2'si general 7 kişi ölmüştü.

İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!İran saldırısı sonrası S.Arabistan'dan açıklama!

İran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahminiİran, İsrail'i vurdu, piyasalar alt üst oldu! ABD'li devden bomba altın tahmini

İran, İsrail'in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran'ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran, dün İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı.

Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde:  İranlılar bizi aradılar ve...Trump’ın o ifşaatı yeniden gündemde: İranlılar bizi aradılar ve...

Hamas'tan İran saldırısı hakkında açıklamaHamas'tan İran saldırısı hakkında açıklama

İran, bazı askeri hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner63