Yaşananlar tesadüf mü? Fico suikaste uğradı, Reisi helikopter kazasında öldü, Vucic ise...

Son dönemde Azerbaycan ile ilişkilerini geliştiren veya ziyaretlerde bulunan liderlerin kısa zaman içerisinde suikaste uğraması, helikopterinin düşmesi ve tehditler alması dikkat çekici bulunuyor.

20 Mayıs 2024 Pazartesi 13:15
Yaşananlar tesadüf mü? Fico suikaste uğradı, Reisi helikopter kazasında öldü, Vucic ise...
  • Haber7

Dün öğle saatlerinde helikopteri Reisi’nin ölümü tüm dünyada gündem oldu.

İran’ı sarsan olayın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile baraj açılışı yapmasının ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Azerbaycan ile ilişkilerini geliştiren veya ziyaretlerde bulunan liderlerin kısa zaman içerisinde suikaste uğraması, helikopterinin düşmesi ve tehditler alması “Tesadüf mü?” dedirtti.

BARAJ AÇILIŞININ ARDINDAN HELİKOPTERİ DÜŞTÜ

Olaydan önce Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, iki ülke sınırındaki Aras Nehri üzerinde iki ülke tarafından ortak inşa edilen Kız Kalesi ve Hudaferin barajlarının açılışını yaptı.

Açılışta dikkat çeken bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Reisi, "Bu projeler, İran ile Azerbaycan'ın bu gibi çok önemli büyük projeleri hayata geçirebileceğinin göstergesidir. Bazıları bizim bir araya gelmemizi ve ortak başarılarımızı hoş karşılamıyor fakat bunlar bizim için önemli değil. Önemli olan ülkelerimiz, devletlerimiz ve halklarımız için iyi olanı hep birlikte hayata geçirmiş olmamız." diye konuştu.

Yine Reisi ile benzer ifadeler kullanan Aliyev ise, “Halkımızın ortak başarısı elbette dostlarımızı mutlu ediyor. Beğenmeyenler ise kendi işlerine baksa daha iyi olur. İran ve Azerbaycan devletleri bugün çok güçlü ortak siyasi irade ortaya koydu, birlikte olduğumuzu ve birlikte olmaya devam edeceğimizi kendi halklarına ve tüm dünyaya açıkça ilan etti.” dedi.

SLOVAKYA BAŞBAKANI DA BAKÜ DÖNÜŞÜ SUİKASTE UĞRADI

Slovakya Başbakanı Robert Fico, 8 Mayıs’ta Avrupa Birliği dışında yaptığı ilk ziyareti Azerbaycan’a gerçekleştirdi. Görüşmenin en önemli maddeleri savunma sanayii ve enerji alanında işbirliği oldu.

Başbakan Fico, Slovak ekonomisini desteklemek ve ikili ilişkileri güçlendirmek umuduyla Azerbaycan’ı ziyaret ettiğini kaydetti. Fico, Azerbaycan ile Avrupa Birliği arasında bir köprü olmak istediğini de vurguladı.

Başbakan Fico, Bakü ziyaretinin ardından yaklaşık 1 hafta sonra suikaste uğradı. Fico’nun sağlık durumu hala ciddiyetini koruyor.

SIRBİSTAN BAŞBAKANI’NA TEHDİT: SIRA SENDE

Geçtiğimiz aylarda Bakü ziyaret eden Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, bir yandan Azerbaycan ile doğal gaz anlaşması yaparken diğer yandan savunma sanayiinde işbirliği yapılacağını dile getirmişti.

İlham Aliyev’e “dost” diyen Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Slovak Başbakan Fico’ya yapılan suikastin ardından “Sıra sende” şeklinde ölüm tehditleri aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63