Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin mevcut yönetimine yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Sosyal medya üzerinden yayınladığı videoda, CHP'nin "Terörsüz Türkiye" sürecindeki tavrını eleştirerek, partinin sürecin içinde aktif rol alması gerektiğini vurguladı.
Kılıçdaroğlu, "CHP sürecin içinde olmak zorundadır. Risk almalıdır. Konuya siyaset üstü bakarak elini taşın altına koymalıdır" ifadelerini kullandı. Açıklamasında, CHP'nin devletin istikamet çizme misyonuna atıfta bulunarak, "Ortadoğu'da tökezlememizi bekleyen İsrail ve Amerika belasını bertaraf etmek ve devletin âli menfaatleri için sürecin içinde olmak zorundadır" dedi.
"CHP Rüşvet ve Yolsuzluklarla Anılamaz"
Bir diğer önemli vurguyu parti içi "arındırma" konusunda yapan Kılıçdaroğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi rüşvetlerle, yolsuzluklarla ve rüşvet çarkının müteahhitleriyle anılamaz, bunlarla bir araya gelemez. Üzerinde iftiralar ve yolsuzluk iddialarıyla yol alamaz. Derhal arınmalı ve yoluna devam etmelidir" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, hesap verebilirliğin her CHP'li için bir "namus borcu" olduğunu da sözlerine ekledi.
Kaynaklar:
-
Kemal Kılıçdaroğlu'nun resmi sosyal medya paylaşımı.




