Hem orta saha oyuncusu hem teknik direktör olarak Özel, gizli golcü olur mu

08 Mayıs 2024 Çarşamba 07:00
Hem orta saha oyuncusu hem teknik direktör olarak Özel, gizli golcü olur mu

CHP’de İmamoğlu’nun desteği ile genel başkanlık koltuğuna oturan Özgür Özel, ilk olarak “Cumhurbaşkanlığı seçiminde Ekrem Bey ile uyum içinde çalışırız” diye söze başlamıştı hatırladınız mı?

Sözcü yazarı İsmail Saymaz, o gün yazdığı yazıda “CHP’de fiili olarak Eş Başkanlık dönemi başlamıştır” cümlesini kurduğunda hiç yadırganmamıştı… Peki bunu hatırladınız mı?

“CHP’de Genel Başkan Ankara’da, lider İstanbul’da” cümleleri kurulduğunda İstanbul’daki İmamoğlu büyük bir gurur yaşıyordu. Çünkü o günlerde  “değişimin lideri” olarak ismi tek geçiliyordu.

Eski Genel Başkan Kılıçdaroğlu seçimde olası başarısızlığa işaret ederek, “31 Mart’tan sonra hep beraber tartışırız” diyerek olağanüstü kurultaya işaret ettiğinde, “CHP’de 1 Nisan’ı bekleyenler avuçlarını yalar” diyen Özel yine de bir tedirginlik yaşıyordu.

CHP’DE GENEL BAŞKAN ANKARA’DA LİDER İSTANBUL’DA DÖNEMİ BİTTİ

31 Mart akşamı Türkiye haritasının kırmızıya dönmesinden hemen sonra ise Özgür Özel, “Zafer sarhoşluğu yaşamayacağız” diyerek başladığı konuşmasıyla, bir anda genel başkanlıktan, liderliğe adım attı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan randevu istedi. Siyasette gerginlik döneminin geride kaldığına ilişkin ipuçları verdi.

Öyle hamlaler yaptı ki yerel seçimlerden sonra Özel, CHP’deki iktidarını her geçen gün pekiştirir oldu.

Erdoğan ile görüştü. Bahçeli ile görüştü. CHP grup toplantılarında çok güçlü ifadelerle liderliğini pekiştirdi.

Sabah gazetesinden Yavuz Donat’a verdiği röportajda, “Benim iki forvetim var. O gün geldiğinde hangisi formdaysa penaltıyı ona attırırım” diyerek Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekrem İmamoğlu ile Mansur Yavaş’ı eşitledi.

ÖZEL, “SAĞ AÇIK VE SOL AÇIK VAR BELKİ ORTA SAHADAN ÇOK KABİLİYETLİ BİRİ DAHA GELİR”

En son Medyascop’a yaptığı açıklamada, “Teknik direktör olarak şimdi takımda benim bir sağ açığım var, bir sol açığım var. Sağ açık Mansur Yavaş, sol açık Ekrem İmamoğlu. Yarın bakarsın orta sahadan çok kabiliyetli biri daha gelir, bambaşka şeyler olur. Bilemezsin” diyerek tartışmayı bambaşka bir noktaya taşıdı.

Ekrem Bey ile Mansur Bey’i veya Ekrem Bey ile beni karşı karşıya tutmaya çalışıyorlar. Ben ortaokul, lise, üniversite, hentbol takım kaptanıyım. Altı numara oynarım, orta oyun kurucusuyum. Yani takımı doğru sevk eden, yönlendiren. Hatta kendimi bir takımın oyuncusu değil, teknik direktör olarak görüyorum” cümlesiyle de kendisini hem oyuncu hem oyuncu kurucu olarak konumlandırarak  Cumhurbaşkanlığı adaylığında İmamoğlu, Yavaş ile birlikte adını gündeme oturtmuş oldu.

Dünkü grup toplantısında ise CHP içini mesajlar verdi.

Dedi ki, CHP’nin Genel Başkanı olarak kendi adaylığımı dayatmak, CHP’nin tarihi bir fırsatı kaçırmasını sağlamak, CHP’nin birilerinin tükenmekte olan iktidarına tekrar fırsat vermek gibi bir hata yapmayacağımdan herkes emin olsun. (…) popülerleşenlere popülerleşmesini kıskanmadan, güçleneni destekleyerek, yanlışımızı örterek, doğrumuzu alkışlayarak, teşvik ederek, bu partinin bu gruptaki, bu partinin tüm belediyelerindeki her birisi bu partinin evladı olan yıldızlarını, bu partinin evlatlarını güçlendirerek bu partiyi güçlendirmek boynumuzun borcudur.

Popülerleşenin popülerleşmesini kıskanmayalım” cümlesi size neyi çağrıştırdı?

CHP’DE ŞU ANDA EN POPÜLER İSİM SİZCE DE ÖZEL DEĞİL Mİ?

Açıkçası, yerel seçimlerden sonra CHP’de en popüler olan ismin kim olduğu konusunda herkesin bir ortak kanaati oluşmaya başlamadı?

Erdoğan ile görüşen, Bahçeli ile görüşen, her açıklamasıyla gündem olan tek bir isim var o da Özgür Özel.

Siz bakmayın Yılmaz Özdil gibilerinin “Erdoğan rakibini seçiyor” diyerek Özel’i popülerleştirenin Erdoğan olduğuna ilişkin yorumuna…

Erdoğan’dan randevu isteyen de Özel’di, Bahçeli’den randevu isteyen de. “Benim iki forvetim var” diyen de Özel’di, şimdi “Bakarsınız orta sahadan bir isim çıkar” dedikten sonra “Ben hentbol katılımında orta sahada oyun kurucuydum” diyen de.

O halde, normal şartlarda 2028’de yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi’ne şimdiden kendisini doğal ve tek aday olarak konumlandıran Ekrem İmamoğlu “biricikliğini” yitirmiş görünüyor.

Hem kendisinden çok daha fazla oy alan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı hesap etmek zorunda, hem eliyle CHP Genel Başkanı seçtirdiği Özgür Özel’i.

Bunu da biz söylemiyoruz, CHP çevreleri söylüyor.

Açıkçası Özgür Özel’in 31 Mart seçimlerinde seçmenin sandıkta verdiği mesajı doğru okumuş olmasından memnuniyetimizi belirterek bir not ile bitirelim.

Özel, şayet şu anda seçim sonuçlarını doğru değerlendiren ekibiyle çalışmaya devam ederse ve testleri birer birer geçerse 2028’de muhalefetin en güçlü cumhurbaşkanı adayı olarak sahneye çıkar.

Demedi demeyin.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63