CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira

"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" başlıklı provokatif yazısıyla gündeme gelen Evren Barış Yavuz'un CHP ile dikkat çekici para ilişkileri ortaya çıktı. Yavuz'a reklam ve tanıtım için 10 milyon lira ödenmiş.

24 Nisan 2024 Çarşamba 07:00
CHP provokatöre para yağdırmış: Sadece reklam için 10 milyon lira

"Alevilerin neden bir PKK'sı olmalıydı" yazısı sebebiyle tutuklanan Evren Barış Yavuz'un CHP'li belediyelerle büyük boyutlu parasal ilişkileri ortaya çıktı. 

Yeni Şafak'ın haberine göre 2023 yılında Yavuz; Esenyurt, Beşiktaş, Beylikdüzü, Kartal belediyeleriyle ile CHP Genel Merkezi'nden reklam, tanıtım ve halkla ilişkiler adı altında 10 milyon lira ödeme aldı. 

ALMAN VAKFINDAN DA PARA ALMIŞ

Yavuz, İstanbul dışındaki bir CHP'li belediyeyle Almanların en çok tartışılan vakıflarından Friedrich-Ebert-Stiftung'dan da para almış. fraksiyon.org isimli sitede peş peşe kaleme aldığı yazılarla Alevilerin silahlanmasını isteyen provokatif yazılarla gündeme gelen Yavuz hakkında MLKP, DHKP-C ve PKK propagandası yaptığı gerekçesiyle hakkında işlem yapıldığı da öğrenildi. 

Geçtiğimiz hafta tutuklanan Yavuz'un ayrıca "hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçlarından da kaydığı olduğu belirlenmişti. 

Yavuz'un İBB'ye bağlı İstanbul Planlama Ajansı'nda çalıştığı ve Beşiktaş Belediyesi'nde "Beşiktaş'ta Suyumuzu Kuru" projesinde yer aldığı ortaya çıkmıştı.

Provokasyona imza atan Evren Barış Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldıProvokasyona imza atan Evren Barış Yavuz hakkında resen soruşturma başlatıldı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63