Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?

Meclis'te İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu çalışmalarını sürdürürken benzer ihmaller ve usulsüzlüklerin yaşandığı Beşiktaş'taki gece kulübü yangını ve Antalya'daki teleferik kazasıyla ilgili TBMM komisyonu kurulması bekleniyor.

25 Nisan 2024 Perşembe 18:15
Gece kulübü yangını ve teleferik kazası için Meclis komisyonu kurulacak mı?
  • Haber7

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Çöpler Altın Madeni'nde 9 işçinin toprak altında kaldığı liç kaymasıyla ilgili TBMM'de AK Parti'nin teklifiyle İliç Maden Kazası Araştırma Komisyonu kuruldu.

10 AK Partili, 5 CHP’li, 2 DEM Partili, 2 MHP’li, 2 İYİ Partili ve 1 Saadet Partili üyenin yer aldığı komisyon, ikinci toplantısını gerçekleştirdi.

TBMM İliç Maden Kazasını Araştırma Komisyonu Başkanı ve AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, hiç kimsenin kafasında soru kalmayacak şekilde araştırmalarını yapacaklarını bildirdi.

GECE KULÜBÜ VE TELEFERİK FACİALARI İÇİN DE KOMİSYON KURULACAK MI?

Beşiktaş'taki gece kulübü yangını ve Antalya'daki teleferik kazasında da benzer ihmaller ve usulsüzlükler yaşanmıştı.

İstanbul Gayrettepe'de 29 kişinin hayatını kaybettiği Masquerade Gece Kulübü yangınıyla ilgili ihmaller zinciri olduğu ortaya çıkmıştı. Faciaya neden olan tadilatın kaçak olduğu, en son itfaiye raporunu 2006 yılında alındığı ve bu yıldan beri itfaiye raporu olmadan çalıştığı, CHP'li Beşiktaş Belediyesi'nin 2018 yılında itfaiye raporu olmamasına rağmen mekanın ruhsatını yenilediği belirlenmişti. İhmaller zinciri gündemde uzun süre tartışmalara neden olmuştu.

Benzer bir ihmal de Antalya’da yaşandığı ortaya çıkmıştı. Bayram tatilinde 1 kişinin öldüğü, 17 kişinin yaralandığı teleferik kazasıyla ilgili bilirkişi raporu ihmaller zincirini ortaya koymuştu. Kabinleri taşıyan makaraların değiştirilmediği, vidaların kontrol edilmediği tespit edilmişti.

Gece kulübü yangını ve Gayrettepe’deki gece kulübü yangınlarındaki ihmaller zinciri için de TBMM’de komisyon oluşturulup oluşturulmayacağı merak konusu oldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63