İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün sabah saatlerinden itibaren yaklaşık 33 saattir hizmet vermeyen Üsküdar - Samandıra Metro Hattı’nda metro trenlerinin kafa kafaya çarpıştığı iddia ediliyor.

23 Nisan 2024 Salı 12:00
İstanbul'da Metro Hattındaki arıza 33 saattir giderilemedi

M5 Üsküdar-Samandıra Metro Hattı'nda dün saat 06.00 itibarıyla başlayan aksaklık devam ediyor. Metro hattındaki seferler Atunizade istasyonunda aktarmalı olarak sürdürülüyor. 

Metro İstanbul'un dün "teknik arıza" olarak açıkladığı ve gece saatlerinde "zorunlu bakım çalışması" şeklinde nitelendirdiği problemin kaynağına ilişkin çarpıcı bir iddia ortaya atıldı. 

Bugün de sürmesi beklenen çalışmalar nedeniyle Üsküdar-Altunizade istasyonları arasındaki seferler, 20-25 dakika aralıklarla gerçekleştiriliyor.

Sefer aralıklarının yer aldığı bilgilendirici tabelaların bugün kapatıldığı gözlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla resmi tatil olmasına rağmen yaşanan aksaklık nedeniyle Üsküdar ve Altunizade istasyonlarında yolcu yoğunluğu oluşuyor.

'İKİ METRO KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI' İDDİASI 

CHP'li İBB'ye bağlı Metro İstanbul'un 'arıza' ve 'zorunlu bakım çalışması' olarak açıkladığı aksaklığa ilişkin ortaya atılan bir iddiaya göre; Üsküdar - Samandıra Metro Hattı’nda metro trenleri kafa kafaya çarpıştı.

Metroların çarpıştığına ilişkin paylaşılan görüntü şu şekilde;

Seferlerin gecikmeli olarak yapılması nedeniyle güvenlik görevlileri ile yolcular arasında zaman zaman tartışmalar yaşanıyor.

Öte yandan, Altunizade-Üsküdar istasyonları arasında her iki yönde İETT otobüsleriyle ring seferleri düzenleniyor.

METRO İSTANBUL'DAN AÇIKLAMA: İKİ TRENİN TEMASI SONUCU...

Kaza görüntülerinin sosyal medyada yayılmasının ardından Metro İstanbul'dan yaşanan aksaklıklara ilişkin açıklama geldi.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi

M5 hattı Fıstıkağacı İstasyonu bölgesinde 21 Nisan’ı 22 Nisan’a bağlayan gece, işletme saatleri dışında eğitim amaçlı kullanılan yolcusuz iki trenin teması sonucu zarar gören kuplajların tamir işlemleri devam etmektedir. Zorunlu bakım çalışmalarının 24 Nisan Çarşamba gecesi tamamlanması ve 25 Nisan sabahı itibarıyla normal işletmeye geçilmesi planlanmaktadır.

Bu tarihe kadar Üsküdar-Altunizade istasyonları arasında yaklaşık 15 dakika aralıklarla mekik seferleri yapılmaktadır. Altunizade-Samandıra Merkez istasyonları arasında normal sefer tarifesi uygulanmaktadır.

*Yolcularımızın Üsküdar ve Altunizade İstasyonu’nda oluşabilecek yoğunluk ve beklemelerden etkilenmemeleri için;*

- Üsküdar İstasyonu 1 numaralı girişin karşısında, sahil tarafından bulunan İETT durağından Altunizade yönüne,

- Altunizade İstasyonu’nda 6 numaralı girişin yanında bulunan İETT durağından Üsküdar yönüne, ücretsiz İETT ring seferleri düzenlenmektedir.

Yolcularımız alternatif olarak bu otobüsleri kullanarak istasyonlardaki yoğunluktan etkilenmeden ulaşım sağlayabilmektedir.

KABAKTEPE'DEN TEPKİ

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Osman nuri Kabaktepe, yaşanan aksaklığa sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Paylaşımında, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'na seslenen Kabaktepe, "Sayın İmamoğlu, Üsküdar-Samandıra metro hattında meydana gelen arıza, hala giderilmedi. İstanbullular soruyor; Bu arıza devam ediyor. Giderilmesi için daha kaç kişinin mağdur olması gerekiyor? Neden bu şehrin sorunları gündeminize giremiyor?" ifadesini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63