Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor ile uzatmada dakikalarında yediği penaltı golüyle 2-2 berabere kaldı. Sivasspor'un son dakikalarda kazandığı penaltı, hakem yorumcuları tarafından değerlendirildi.

22 Nisan 2024 Pazartesi 21:30
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: F.Bahçe ligin dışına itilmiştir

Süper Lig'de 33. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Sivasspor'a konuk oldu.

Mücadele, Sivasspor'un 90+4. dakikada Manaj'la bulduğu penaltı golü ile 2-2 berabere sonuçlandı. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini; 45+2'de Fred ve 80'de İrfan Can Kahveci attı. Sivasspor'un ilk golünde ise ağları 57'de Fode Koita havalandırdı.

VAR DEVREYE GİRDİ SİVASSPOR PENALTI KAZANDI

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda kritik bir 2 puan bıraktığı maçın ardından Sivasspor'un kazandığı penaltı sosyal medyada gündem oldu. 

Dakikalar 88'i gösterdiğinde ceza sahasına gönderilen uzun topta Manaj, meşin yuvarlağı kontrol etti ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptıktan sonra yerde kaldı.

Sivassporlu oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu pozisyon daha sonra VAR'da incelendi ve hakem Cihan Aydın, penaltı noktasını işaret etti.

Bunun üzerine topun başına geçen Rey Manaj, düzgün bir penaltı atışıyla skoru 2-2'ye getirdi maçın da sonucunu tayin etti.

İŞTE TARTIŞILAN PENALTI POZİSYONU:

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı


Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

HAKEM YORUMCULARI NE SÖYLEDİ?

Mücadelenin ardından tartışma konusu olan pozisyon ile ilgili hakem yorumcuları görüşlerini belirtti. 

İşte o yorumlar:


ERMAN TOROĞLU: PENALTIYI LİVAKOVİC DEĞİL DJİKU YAPIYOR

"Topa oyuncu öyle vuramaz. Bir oyuncu darbe yemezse ayağının içiyle vuracak. Arka baldıra Fenerbahçeli oyuncu tabanı basıyor. Tabanı basınca ayağı değişiyor. Böyle olunca topu auta atıyor. Sonra kaleciyle çarpışıyor. Penaltı pozisyonu kaleciyle değil Djiku'yla. Djiku'ya sarı kart olması lazım. Bariz gol şansı yok. Kalecinin etki alanına girmiş hücumcu. Kalecinin etki alanına girince bariz gol şansını kaybediyor. Penaltıyı Djiku yapıyor, Livakovic değil."

Görüntü A Spor'dan alındı
AHMET ÇAKAR: FENERBAHÇE LİGİN DIŞINA İTİLMİŞTİR


"Verilen penaltı kesinlikle yanlış. Sivassporlu oyuncu, Djiku'nun temasını hissedip kendini yere ve Livakovic'in üzerine bırakıp penaltı alıyor. Anti- Fenerbahçe lobisi bu gece Fenerbahçe'yi katletmiş ve ligin dışına itmiştir…"

Görüntü Beyaz Tv'den alındı
FIRAT AYDINUS: VAR HAKEMİ SKANDALA İMZA ATTI


"Skandal bir hatalı karara imza attı VAR hakemi. Gerek Djiku'nun gerek Livakovic'in pozisyonunda Cihan Aydın sahada ne verirse, penaltı da verse, devam da ettirse VAR'ın karışamayacağı her iki kararda da saygı duyulması gereken bir pozisyon. Hangi kararı verirse versin sana göre bana göre. Bu sahada hakemin vermesi gereken bir karar. VAR hakemi hangi pozisyon için çağırdı, Livakovic'in pozisyonu için çağırdı. Livakovic, kontrolsüz gelmiyor. Ayağını koyuyor. Manaj topa vurduktan sonra aşağı doğru çömelip ikinci bir topa hamle yapmasını Livakovic engellemiyor. Livakovic'in ayağı yerde. Bir temas varsa bile Manaj topa doğru giderken yapılmış bir müdahale değil. Bu pozisyon için karışıyorsa çok büyük bir yanlış."

Görüntü TV 8,5'tan alındı
BAHATTİN DURAN: TEMASLAR PENALTI İÇİN YETERLİ DEĞİL


"Djiku'nun teması, Manaj'ın kötü oynamasını gerektirecek bir temas değil. Etkisi yok. Manaj topa vurdu. Top bariz bir şekilde auta doğru gidiyor. Top oyunda. Kaleci Livakovic ayaklarını açtı ve durdu. Livakovic'in ayağıyla Manaj'ın ayağı yerde buluştu. Livakovic'in ayağı, Manaj'ın ayağını süpürmedi. Bu görüntülerde var. Tartışamayız bunu. Livakovic kontrolsüz gelmedi. Ayaklar yerde temas etti. Bu temas dolayısıyla Manaj kalkıp topu kaleye vurabilir miydi? Hayır. Ayaklar yerde birleşmiş. Djiku'nun da, Livakovic'in de temasları penaltı için yeterli değil kesinlikle. Bu maçın kader anı. Burada VAR müdahalesi olması için VAR Hakemine ne söylenir? Çok açık ve net elinizde kanıt var mı? Hayır kesinlikle yok. Kaleci Livakovic kayarak gelseydi, rakibini süpürseydi, kontrolsüz bir faul yapsaydı top auta gidiyor bile olsa VAR hakemi çağırır, izleme tavsiyesinde bulunurdu. Livakovic'in ayağı yerde süpürmüyor. Buradaki en önemli nokta şu; VAR müdahalesi çok geç oldu. 3 dakika beklendi. Tamam ofsayt ile ilgili durum da söz konusuydu, onu da incelediler. Bu kadar beklemek de doğru değil, yarı otomatik ofsayt sistemi var. Demek ki çok ince ince incelendi pozisyon. VAR hakemi, Cihan Aydın'ı çağırdı. Prosedür şu şekildedir, burada defalarca bulundum VAR odasında. VAR odası hakeme izleme tavsiye ediyorsa, operatöre der ki temasın olduğu anı göstereceğiz. Livakovic ile Manaj'ın ayaklarının buluşma anını gösterdi. VAR hakemi, hakemi Livakovic'in hamlesi için çağırmış. Kontrolsüz bir temas olsaydı Livakovic'in müdahalesi, sarı kart da görmeliydi Livakovic. VAR müdahalesi doğru mu yanlış mı? VAR müdahalesi çok yanlış."

Görüntü beIN Sports'tan alındı
DENİZ ÇOBAN: BU POZİSYON SAHADA DA VAR ODASINDA DA PENALTI DEĞİL


"VAR hakemi, hakemi kenara izlemesi için davet edip ekran 3'e bölündüğünde artık top bizim yönetmenimizden çıkıyor. Sağ üst köşede, sağ alt köşede video odası, büyük ekranda VAR hakeminin seçtiği, operatörün oynattığı görüntüyü görüyoruz. Riva'ya bağlanırız o anda. VAR, hakeme Livakovic'in pozisyonunu gösteriyor. VAR hakemi, Livakovic tartışmasız penaltı yaptı diyerek çağırıyor. En sondan başa geleyim. Çok çok çok çok çok çok yanlış bir VAR müdahalesi. Altı defa söylüyorum. Bir penaltıda, temasla ilgili değerlendirmemizi etki var mı diye yapacağız. Etki nedir? Hareket kısıtlamasıdır. Arkadan gelen savunmacının da, kayan kalecinin de sadece ve sadece rakibe bir teması var. Onun hareketlerini kısıtlayacak bir etkisi yok. Bu pozisyon penaltı değil. Sahada da penaltı değil, VAR odasında da penaltı değil. Hakem doğru bir devam kararı verdi. VAR gereksiz müdahalede bulundu."


Görüntü beIN Sports'tan alındı
BÜLENT YILDIRIM: PENALTI KARARI YANLIŞ


"Djiku'nun müdahalesinde vuruş şeklini bozan hiçbir şey yok. Kaba temas yok. VAR, müdahale alanını aşıyor. Penaltı kararı yanlış. VAR asla müdahale etmemeliydi. Kontrolsüz faul de söz konusu değil VAR, niye müdahale etti ben bilmiyorum."
 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63