Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: Sosyal medya yıkılıyor

Süper Lig'in 33. haftasında Fenerbahçe, Sivasspor ile uzatmada dakikalarında yediği penaltı golüyle 2-2 berabere kaldı. Sivasspor'un son dakikalarda kazandığı penaltı sosyal medyada çok konuşuldu.

22 Nisan 2024 Pazartesi 21:00
Sivas'ta geceye damga vuran penaltı: Sosyal medya yıkılıyor

Süper Lig'de 33. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Sivasspor'a konuk oldu.

Mücadele, Sivasspor'un 90+4. dakikada Manaj'la bulduğu penaltı golü ile 2-2 berabere sonuçlandı. Karşılaşmada Fenerbahçe'nin gollerini; 45+2'de Fred ve 80'de İrfan Can Kahveci attı. Sivasspor'un ilk golünde ise ağları 57'de Fode Koita havalandırdı.

VAR DEVREYE GİRDİ SİVASSPOR PENALTI KAZANDI

Fenerbahçe'nin şampiyonluk yolunda kritik bir 2 puan bıraktığı maçın ardından Sivasspor'un kazandığı penaltı sosyal medyada gündem oldu. 

Dakikalar 88'i gösterdiğinde ceza sahasına gönderilen uzun topta Manaj, meşin yuvarlağı kontrol etti ve karşı karşıya pozisyonda vuruşunu yaptıktan sonra yerde kaldı.

Sivassporlu oyuncuların yoğun itirazda bulunduğu pozisyon daha sonra VAR'da incelendi ve hakem Cihan Aydın, penaltı noktasını işaret etti.

Bunun üzerine topun başına geçen Rey Manaj, düzgün bir penaltı atışıyla skoru 2-2'ye getirdi maçın da sonucunu tayin etti.

İŞTE TARTIŞILAN PENALTI POZİSYONU:

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

Görüntü beIN SPORTS'tan alındı


Görüntü beIN SPORTS'tan alındı

HAKEM YORUMCULARI NE SÖYLEDİ?

Mücadelenin ardından tartışma konusu olan pozisyon ile ilgili hakem yorumcuları görüşlerini belirtti. 

İşte o yorumlar:


Erman Toroğlu: Penaltıyı Livakovic değil, Djiku yapıyor. Djiku'nun bariz gol şansını engellediği için sarı kart görmesi gerekiyor.

AHMET ÇAKAR: Verilen penaltı kesinlikle yanlış. Sivassporlu oyuncu, Djiku'nun temasını hissedip kendini yere ve Livakovic'in üzerine bırakıp penaltı alıyor. Anti- Fenerbahçe lobisi bu gece Fenerbahçe'yi katletmiş ve ligin dışına itmiştir…

FIRAT AYDINUS: Skandal bir hatalı karara imza attı VAR hakemi. Gerek Djiku'nun gerek Livakovic'in pozisyonunda Cihan Aydın sahada ne verirse, penaltı da verse, devam da ettirse VAR'ın karışamayacağı her iki kararda da saygı duyulması gereken bir pozisyon. Hangi kararı verirse versin sana göre bana göre. Bu sahada hakemin vermesi gereken bir karar. VAR hakemi hangi pozisyon için çağırdı, Livakovic'in pozisyonu için çağırdı. Livakovic, kontrolsüz gelmiyor. Ayağını koyuyor. Manaj topa vurduktan sonra aşağı doğru çömelip ikinci bir topa hamle yapmasını Livakovic engellemiyor. Livakovic'in ayağı yerde. Bir temas varsa bile Manaj topa doğru giderken yapılmış bir müdahale değil. Bu pozisyon için karışıyorsa çok büyük bir yanlış.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63