ABD, Doğu Akdeniz'de tarafını seçti: Sevilla haritası hukuki değil

Son Dakika Haberi; ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Yunanistan'ın Doğu Akdeniz'le ilgili hukuksuz bir şekilde ilan ettiği korsan harita hakkında 'ABD Sevilla haritasının hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir' açıklamasını yaptı.

21 Eylül 2020 Pazartesi 23:14
ABD, Doğu Akdeniz'de tarafını seçti: Sevilla haritası hukuki değil

ABD Ankara Büyükelçiliği, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Amerika Birleşik Devletleri, prensip gereği, diğer devletlerin deniz yetki alanlarıyla ilgili ihtilaflarda herhangi bir pozisyon almamaktadır. Sevilla Haritası’nın ‘hukuki statüsü’ hususunda, ABD, Sevilla Haritası’nın hukuki bir öneme sahip olduğunu düşünmemektedir. Avrupa Birliği’nin de Sevilla Haritası’nı hukuki bağlayıcılığı olan bir belge olarak değerlendirmediğini görmekteyiz.
Deniz yetki alanları, hukuka dayalı olarak, ilgili devletlerarasında varılan mutabakatla karara bağlanmaktadır. ABD, iyi niyetli diyalog ve müzakere anlayışını şiddetle desteklemekte ve Türkiye ve Yunanistan'ı, istikşafı görüşmeleri en kısa süre içinde yeniden başlatmaya teşvik etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

Yunanistan'ın ilan ettiği korsan Sevilla Haritası

Türkiye'nin ilan ettiği harita

 

 

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63