ABD'den Türkiye ile kriz çıkartacak yeni F-35 adımı! Harekete geçtiler

ABD Temsilciler Meclisi, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatının önünde engel çıkartacak yeni bir tasarı daha sundu.

15 Mayıs 2019 Çarşamba 18:03
ABD'den Türkiye ile kriz çıkartacak yeni F-35 adımı! Harekete geçtiler

ABD Temsilciler Meclisi'nin Tahsisat Komitesi, 690 milyar dolarlık savunma harcamaları yasa tasarısının ilk versiyonunu yayımladı. Tasarıda Türkiye'yi de ilgilendiren bir madde var. 5. nesil savaş uçağı F-35'ler ile ilgili bu madde, ABD'deki F-35'lerin Türkiye'ye teslimatında kamu bütçesinden yararlanmasını yasaklıyor.

 

 

Söz konusu maddenin de içinde bulunduğu tasarı yasalaşırsa, F-35'lerin Türkiye'ye teslimatında yakıt veya pilotlar için harcama yapılması engellenmiş olacak.

ONAY SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK

 

 

Komite'nin F-35'ler ile ilgili hazırladığı tasarının yasalaşması için önce Temsilciler Meclisi'nde ardından Senato'da onaylanması gerekiyor. İki tarafında onayı alındıktan sonra yasa tasarısı ABD Başkanı Donald Trump'a gönderilecek. Trump'ın imzalaması durumunda ise yasa tasarısı yasalaşmış olacak.

Trump'tan Türkiye'yi kızdıracak F-35 kararı! İmzalayıp o tarihi verdi

TRUMP'IN F-35 KARARI

Daha önce kısaca CAATSA olarak bilinen yani "ABD'nin Düşmanlarıyla Yaptırımlarla Mücadele Etme Yasası" çerçevesinde hazırlanan torba kanun, Trump tarafından onaylanmış ve F-35'lerin Türkiye'ye iadesi Kasım ayına kadar ertelenmişti.

KAYNAK: HABER7 / DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63