Bakan Albayrak: İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ikinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma beklediklerini belirtirken, cari dengenin ise rekabetçi kur politikası ile korunacağını kaydetti. Bakan Albayrak Merkez Bankası'nın gerekli adımları eş güdümlü olarak atmayı da sürdüreceğinin altını çizdi.

09 Eylül 2020 Çarşamba 07:34
Bakan Albayrak: İkinci yarıda 'V' şeklinde toparlanma bekliyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak "Salgında 2. dalga olmazsa 2021'de %5'in oldukça üzerinde bir büyüme gelebilir. Tüm öncü göstergeler Türkiye açısından en kötünün geride kaldığını gösteriyor. 2. yarıda `V' şeklinde toparlanma bekliyoruz. Cari dengeyi rekabetçi kur politikası ile sağlayacağız. TCMB gerekli adımları eşgüdümle atmayı sürdürecek. Likidite adımları enflasyonu düşürmede etkili olacak. 5, 10 yıllık men. kıymet ihraçları yeniden başlayacak." dedi.

 

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63