Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı! Erdoğan'dan açıklama

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden Eski İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş'ın cenazesi yapılacak tören öncesi Beyoğlu Belediyesi ve İBB önünde cenaze töreni düzenlendi. İBB’de düzenlenen tören ardından Kadir Topbaş’ın cenazesi Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası defnedildi. Cenazeye Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldı.

14 Şubat 2021 Pazar 13:49
Kadir Topbaş son yolculuğuna uğurlandı! Erdoğan'dan açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) eski Başkanı Kadir Topbaş koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş İstanbul Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınıyor. Namaza Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İşte programdan canlı yayın ve öne çıkanlar;

Kadir Topbaş'tan son dakika haberi: İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Eski Belediye Başkanı Kadir Topbaş, uzun süredir koronavirüsü tedavisi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Kadir Topbaş İstanbul Fatih Camii'nde cenaze namazı kılınıyor. Namaza Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katılıyor. İşte programdan canlı yayın ve öne çıkanlar;

BAŞKAN ERDOĞAN: İMAM HATİP OKULUNDA BAŞLADI, DAVADA DEVAM ETTİ

Başkan Erdoğan: Saygıdeğer kardeşlerim, muhteremen müminler her şeyden evvel şu an musallada bulunan değerli büyüğümüz Kadir Topbaş beyle yol arkadaşlığımız şuracıkta Çarşamba'da İstanbul İmam Hatip Okulu'nda başladı. Tabi buraya girdiğimizde Kadir abimiz benim 4-5 sınıf önümdeydi. O zamanlar aynı anda oranın kantinine bakarlardı. Orada başlayan yol arkadaşlığımız daha sonra davada da beraber sürdü.

RABBİMİZDEN GELDİK ONA DÖNECEĞİZ

Daha sonra Beyoğlu Belediye Başkanlığı, malum İstanbul Belediye Başkanlığı şeklinde yol arkadaşlığımız böyle geldi. Az önce hocamız da mülk suresini okudular. Bunun dışında da hepimizin mukadder akıbeti olan "İnna Lillahi ve inna ileyhi raciun" bundan kaçış yok. Rabbimizden geldik ve ona döneceğiz. Şu an hizmetinde bulunduğu İstanbul'da Fatih Camii'nin musallasından uğurluyoruz Hakk'a.

FATİH HAZİRESİNDE ÇOK DEĞERLİ ARKADAŞLARI OLACAK

İnşaAllah Fatih Haziresine defneceğiz. Orada da çok değerli arkadaşları olacak. Onlarla beraber de inşaAllah Rabbim sevgili habibinin ismiyle müsemma sancağı altında buluşturur. Hep birlikte bizleri buluşturur inşaAllah. Allah yar ve yardımcımız olsun.

Malum bu koronavirüs imtihanı ile karşı karşıyayız. Birçok yol arkadaşımız bizden ayrıldı ayrılıyor. Rabbim yardımcımız olsun. Şehitlerimize rahmet eylesin. Hasta yatağında şifa bekleyenlere de yardımını göndersin inşaAllah. Hep birlikte bir fatiha ile Kadir abimizi uğurlayalım inşaAllah.

İLK TÖREN BEYOĞLU BELEDİYESİ ÖNÜNDE

76 yaşındaki Kadir Topbaş, 16 Kasım'da kaldırıldığı özel hastanede entübe edilmişti. Uzun süredir yoğun bakımda tedavi gören Kadir Topbaş dün hayatını kaybetti. Cenazesi 09.30'da hastaneden alınarak, Zincirlikuyu Gasilhanesi'nedaha sonra da Beyoğlu belediyesi önüne getirildi.

Topbaş için Beyoğlu Belediyesi önünde tören düzenlendi.Törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan ve çok sayıda vatandaş katıldı. Yapılan duaların ve alınan helalliğin ardından Topbaş'ın cenazesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne götürüldü.

"ESERLERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Yapacakları eserlere Kadir Topbaş ismini vereceklerini söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Eserlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Biz kendisiyle Kasımpaşa'da Beyoğlu'nda dolaşırken, çocukluğundan hatıraları paylaşırdı. Biz de Beyoğlu'nda onu sevenler olarak, burada bıraktığı hatıralara sonuna kadar sahip çıkacağız. İsminin yaşaması için bu dönemde yapacağımız eserlere Kadir Topbaş ismini de vermeyi uygun görüyoruz. Allah rahmet eylesin. İstanbul'un, Beyoğlu'nun Kadir abisi olacak. Biz onu öyle hatırlayacağız" dedi.

Törene Kadir Topbaş'ın ailesi, yakınları ve belediye çalışanları katıldı.

Topbaş'ın cenazesi öğle namazının ardından Fatih Camii'nden kaldırılacak. Diğer yandan edinilen son dakika bilgisine göre Başkan Erdoğan da cenaze namazına Rize'den gelip katılacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63