Medyayı hedef alan İsrail'e AP, Aljazeera ve Beyaz Saray'dan tepki!

İsrail'in AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerini hedef almasının ardından medya kuruluşlarından ve Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

15 Mayıs 2021 Cumartesi 18:18
Medyayı hedef alan İsrail'e AP, Aljazeera ve  Beyaz Saray'dan tepki!

Terör devleti, Gazze'de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıktı.

Amerikan Associated Press (AP)'nin Başkan ve CEO'su Pruitt, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin yazılı açıklama yaptı.

AP: DEHŞETE DÜŞTÜK

PRUITT, AÇIKLAMASINDA, "AP OFISINE EV SAHIPLIĞI YAPAN BINAYA YAPILAN OLDUKÇA RAHATSIZ EDICI İSRAIL SALDIRISI KARŞISINDA ŞOKE OLDUK VE DEHŞETE DÜŞTÜK." IFADESINI KULLANDI.

İsrail AP ve Al Jazeera ofislerinin de bulunduğu binayı vurdu

AL JAZEERA'DEN AÇIKLAMA

Al Jazeera: İsrail'in yaptığı, gazetecilerimizin hayatını hedef alan ve gerçeği ortaya çıkarmalarını engellemeyi amaçlayan barbarca bir eylemdir.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." ifadesini kullandı.

Psaki, İsrail ordusunun Gazze'de AP ve Aljazeera gibi uluslararası medya kuruluşlarının da olduğu binayı hedef almasına ilişkin Twitter hesabından açıklamada yaptı.

Jen Psaki, "Gazetecilerin ve bağımsız medyanın emniyet ve güvenliğini sağlamanın büyük bir sorumluluk olduğunu İsraillilere doğrudan ilettik." ifadesini kullandı.

İsrail savaş uçakları, Gazze'de içinde AP ve Katar merkezli televizyon kanalı Aljazeera'nin ofislerinin de bulunduğu 13 katlı binayı bugün vurarak yıkmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63