NATO açıkladı! Türkiye Baltık planını kabul etti

NATO zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunan Genel Sekreter Stoltenber, Türkiye de dahil olmak üzere NATO’da Baltık ülkeleri ve Polonya’nın savunması için hazırlanan planın kabul edildiğini açıkladı.

04 Aralık 2019 Çarşamba 16:25
NATO açıkladı! Türkiye Baltık planını kabul etti

Litvanya Devlet Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, ‘Türkiye’nin Baltık ülkeleri için yapılan NATO savunma planını onaylamayı kabul ettiği’ belirtildi.

 

 

Londra’da devam eden NATO zirvesi öncesinde, Türkiye’nin bu plana onay vermek için YPG’nin terör örgütü olarak tanınması şartını koştuğu ortaya çıkmıştı.

Plan, Polonya’nın yanı sıra Litvanya, Letonya ve Estonya’yı olası bir Rus saldırısından korumayı öngörüyordu.

STOLTENBERG AÇIKLADI: KABUL EDİLDİ

NATO zirvesi sonrasında açıklamalarda bulunan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Baltık ülkeleriyle ilgili savunma planının kabul edildiğini açıkladı.

İSPANYA: TÜRKİYE VARLIĞINI SÜRDÜRECEK

 

 

NATO zirvesi sonrasındaki açıklamalarında İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Türkiye'deki NATO füze savunma misyonundaki varlığını sürdürmeye devam edeceklerini açıkladı.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63