New York Times'ın 'Gazzeli çocuklar' haberinin perde arkası

Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Yeni Şafak Yazarı Mehmet Acet, bugünkü yazısında New York Times'in Gazzeli çocuklar manşetiyle ilgili, Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın dikkat çeken açıklamalarına yer verdi.

02 Haziran 2021 Çarşamba 23:17
New York Times'ın 'Gazzeli çocuklar' haberinin perde arkası

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Gazze'de İsrail tarafından şehit edilen çocukları manşetine taşımıştı.

Tüm dünyada yankı bulan ve Amerikan kamuoyunun duyarlığını artıran manşetin perde arkasına ise Kanal7 Ankara Temsilcisi ve Yeni Şafak yazarı Mehmet Acet bugünkü köşe yazısında ışık tuttu.

New York Times'ın Gazzeli çocuklarla ilgili manşeti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Yunanistan ziyaretine eşlik eden gazetecilerden biri olan Acet, bakan ile İsrail’le ilişkilerde normalleşme konusuyla ilgili görüşlerine başvurdu.

Acet'in aktardığına göre, sohbet sırasında söze giren Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın bir açıklaması ise oldukça dikkat çekiciydi.

Yeni Şafak yazarı o sözleri şöyle aktardı;

“Uluslararası toplumun hareke geçirilmesinde kamuoylarının baskısı siyaseti etkiliyor. Bu baskı ile ülkeler kendi pozisyonunu gözden geçirmek zorunda kaldı. (İsrail’in saldırıları ile ilgili M.A.) New York Times gazetesi Gazze’de ölen çocukların fotoğraflarını yayınladı. Bütün bunların olmasında bizim inisiyatifimizin çok ciddi katkısı oldu.”

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63