Ömer Döngeloğlu'nun cenazesi defnedildi

Koronavirüsten dolayı tedavi gördüğü hastanede vefat eden Ömer Döngeloğlu'nun cenazesi ikindi namazının ardından Edirnekapı Mezarlığına defnedildi. Döngeloğlu, İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihinin doğru aktarılması gibi konularda öncü bir rol üstleniyordu.

03 Mayıs 2020 Pazar 16:47
Ömer Döngeloğlu'nun cenazesi defnedildi

Başakşehir’de hastanede yeni tip korona virüs tedavisi gören İlahiyatçı Yazar Ömer Döngeloğlu vefat etti. Ömrünü İslam’ı öğretmeye, anlatmaya adamış Döngeloğlu'nun vefatı sevenlerini yasa boğdu.

 

Döngeloğlu'nun cenazesi ikindi namazının ardından Edirnekapı Mezarlığına defnedildi.

RAMAZAN AYININ SEVİLEN YÜZÜ YİNE BİR RAMAZAN AYINDA ARAMIZDAN AYRILDI

İslam’a gönülden bağlı nesiller yetiştirmenin yolları, Ashab-ı Kiram’ın örnek ahlakı ve İslam tarihinin doğru aktarılmasına dair bir çok konuda öncü bir görev üstlenen Döngeloğlu, ekranlarda ilgile izlenen ve takip edilen değerli hocalardan biriydi.

Ramazan ayında ekranlardan bir çok eğitici sohbet ile halkı irşad eden Döngeloğlu yine bir Ramazan günü aramızdan ayrıldı.

Erdoğan'dan Ömer Döngeloğlu için taziye telefonu

CENAZEYİ AİLESİ ALDI

Ömer Döngeloğlu’nun cenazesini yakınları aldı. Başakşehir Devlet Hastanesi'nin morgundan Döngeloğlu'nun cenazesi ailesi ve yakınları tarafından alınarak mezarlığa götürüldü.

ÖMER DÖNGELOĞLU KİMDİR?

Ömer Döngeloğlu 1968'de Tokat'ın Zile ilçesinde doğdu. İlkokulu Zile Altunyurt İlkokulu’nda, orta eğitimini Zile İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Daha sonra Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 

1986–1996 yılları arasında memleketi Tokat'ta İmam-Hatiplik yaptı. Kamuda uzun yıllar çeşitli idari görevlerde çalıştı. İslam tarihi ve Siyer-i Nebi üzerine yıllarca araştırma, inceleme, okuma ve gezilerde bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63