ÖNDER'in 17'inci İmam Hatipliler Kurultayı başladı

ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince her yıl düzenlenen ve salgın dolayısıyla İstanbul'a alınan "İmam Hatipliler Kurultayı"nın 17'ncisi başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kurultaya yazılı mesaj gönderdi. Erdoğan mesajında, "İmam hatip okulları bütün aşağılamalara, hakaretlere, baskılara, yasaklara rağmen dimdik ayaktadır" dedi.

12 Eylül 2020 Cumartesi 15:30
ÖNDER'in 17'inci İmam Hatipliler Kurultayı başladı

Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen kurultaya, 480 il ve ilçe derneği canlı bağlantı ile katıldı.

 

 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan kurultayda, ÖNDER Genel Başkanı Kamber Çal, bu yıl kurultayın "Basiret ve ferasetle" şiarıyla yapıldığını belirterek şiar metnini okudu.

İnsanın, ilk defa kem gözlere maruz kaldığında ilk defa, hükmün henüz hilkati hakkında hükmün verildiğini anlatan Çal, "İblis’in gözleri, şeytani nazarla bakınca, çamur gördü insanda. Oysa insan, eşref-i mahlukattı Yaradan'ın nazarında. Nazarla imtihanımız da, kaderin nazara bağlanması da o zamandan başladı. Şeytanın süfli penceresinden bakan gözler çamura boyanırken, Rahman'ın açtığı kapılardan hep nur taştı." dedi.

 

 

Müjdelenen elçinin, cemiyeti zamanın gergefinde ilmek ilmek işlendiğini ifade eden Çal, şöyle konuştu:

"Korkuya yordu merhametini. Ashab-ı güzin dahi bazı zaman anlamakta güçlük çekti onun ferasetinin çeperlerini. Oysa Hudeybiye bir yenilgi değil feth-i mübindi. Hendek, kuşatılma endişesiyle kazılan çukurlardan ziyade, Kisra’nın Bizans’ın ve San'a’nın saraylarının müjdesiydi. Nebevi ferasetin hedefinde Allah’ın arzının tamamı vardı. Garbın şehirlerini 'fethedecek komutanlar ne güzel komutanlardı' ve 'şarkın en uzağındaysa ilim' gidip alınmalıydı. Böyle bir azmin ve basiretin meyvesiydi Sumatra’dan Kurtuba’ya uzanan medeniyet havzası. Anadolu’nun uçsuz bucaksız ovalarını tararken atlarının bakışları, akıncılar yurt edindi ayaklarının bastığı toprakları. Uğradığı her menzile ulu çınar tohumları eken erenler, bin yıl sonrasına selam yolladı."

Davasına aşık hocaların, gözlerinde cennet bulacakları gençlere kavuşmak için dağlar aştığını ifade eden Çal, semt semt şehirleri, hane hane köyleriyle memleketin dört bir cihetini arşınladıklarını, yolları üzerinde oturanların müstehzi sözlerine, anlamsız bakışlarına aldırmadıklarını, körpe yıldızları sırtlayıp Anadolu’nun eteklerinden, parlayacakları karanlık kentlere taşıdıklarını vurguladı.

Birleştikçe ve büyüdükçe yıldızların ziyaları, gözleri kamaştırdığını belirten Çal, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sen ey imam hatiplim! Sen ki emin bir elçinin ümit bağladığı ahir zaman ümmetisin. Sen basiret ırmaklarının kavuştuğu vuslat denizisin. Sen bin yıllık çınarın canlanan en taze filizisin. Sen şairin bel bağladığı Asım’ın neslisin. Sen feraset iğnesiyle nakış nakış dikilen atlastan kaftansın. Sen zindan duvarlarına çarpıp arşa çıkan duaların kabul olmuş cevabısın. Senin önderliğinle kurtulacak arz ve feza fesattan. Senin ferasetinle çıkacağız en çetin fırtınalardan. Senin basiretinle uyanacak insanlık en derin kabuslardan. Senin onurlu adımların varacak hedeflenen menzile. Bin yıl sonrasına dair düşler kuracağız seninle. Basiretle ve ferasetle…"

"MİLLETİN KURDUĞU, BÜYÜTTÜĞÜ VE YAŞATTIĞI KURUMLAR"

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy da belediye olarak kurultaya ev sahipliği yapmaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirterek, kurultayın hayırlı olmasını diledi.

Arısoy, eski Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın, imam hatipler için "Milletin kurduğu, büyüttüğü ve yaşattığı kurumlar." dediğini belirterek, şimdi de hamdolsun devletin bütün gücüyle buralara destek olduğunu kaydetti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN MESAJ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ÖNDER İmam Hatipliler Derneğince Zeytinburnu Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 17. İmam Hatipliler Kurultayı'na yazılı mesaj gönderdi. Mesajında, kurultayın başarılı geçmesi ve hayırlara vesile olması niyazında bulunan Erdoğan, imam hatip okullarının temelini atanlar başta olmak üzere, on yıllardır bu okulların kuruluşunda, gelişmesinde, sayılarının artmasında emeği olan vakıf insanlarına teşekkür ettiğini, okullarda görev yapmış olup da ahirete irtihal eden öğretmenleri, yöneticileri, fedakarlıklarıyla destekleriyle bu müesseseleri yaşatan hayırseverleri rahmetle andığını ifade etti.

"MEDENİYET DAVASININ LOKOMOTİF KURULUŞLARINDAN"

Milli ve manevi değerlere sahip nesillerin yetişmesi için 1958 yılından beri büyük bir özveriyle faaliyet gösteren ÖNDER İmam Hatipliler Derneğinin medeniyet davasının lokomotif kuruluşlarından biri olduğunu belirten Erdoğan, bilhassa imam hatip okullarına yönelik ilginin arttığı bir dönemde ÖNDER'in çabalarının çok büyük önem kazandığını vurguladı.

İmam hatip okullarını, "bir eğitim kurumu olmanın çok ötesinde, Türkiye'ye istikamet çizen, ufku aydınlatan, aziz milletin değerlerine canı pahasına sahip çıkan gençlerin yetiştiği kutlu çatılar" olarak tanımlayan Erdoğan, mesajında şunları kaydetti:

"BÜTÜN AŞAĞILAMALARA, BÜTÜN HAKARETLERE, BASKILARA RAĞMEN AYAKTA"

"Milletimiz, kuruluşundan itibaren eline geçen her fırsatta bu okullara destek olmuş, imam hatipleri adeta küllerinden yeniden inşa etmiştir. Darbeciler tarafından kapısına kilit vurulmak istenen imam hatipler, bu ülkeye cumhurbaşkanı, başbakan, bakan, milletvekili, belediye başkanı, bürokrat yetiştiren seçkin eğitim kurumları haline dönüşmüştür. Bütün aşağılamalara, bütün hakaretlere, baskılara, yasaklara rağmen hamdolsun imam hatip okulları dimdik ayaktadır.

"BU MİLLETİN BAŞINI ÖNE EĞDİRMEDİK"

Türkiye'yi kendi karanlıklarına çekmeye çalışanlara inat, vatanımız için, ezanımız için, bağrından çıktığımız aziz milletimiz için çalıştık.Edebin edepsizlik içinde kaybolmasına müsaade etmediğimiz gibi ahlakın ahlaksızlık içinde boğulmasına rıza göstermedik. Vakarımızdan, onurumuzdan, bizi biz yapan kadim değerlerimizden taviz vermeden mücadelemizi bugünlere kadar getirdik.İmam hatip nesli olarak bize düşmanlık eden müptezellere cevabımızı daima başarılarımızla ahlakımızla edebimizle millete, devlete, ülkeye olan sadakatimizle verdik. Allah'ın izniyle ne bu camianın ne de bu milletin başını öne eğdirmedik, bundan sonra da asla eğdirmeyeceğiz."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salondaki katılımcılara hitaben mesajında, "Sizlerden, son nefesinize kadar 'imam hatipli' payesini iftiharla taşımanızı, bu asil payeye asla halel getirmemenizi bekliyorum. Sizlerden zorluklar karşısında yılmamanızı, karamsarlığa düşmemenizi, içinizdeki cevheri söndürmeye çalışanlara prim vermemenizi istiyorum. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun. Rabb'im bizleri şehitlerimizin mübarek yolundan ayırmasın." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63