Son dakika haberi: Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, nisan ayında denemelerine başlanacak yerli aşıyı yıl içinde kullanıma sunmayı hedeflediklerini söyledi.

30 Mart 2021 Salı 11:21
Son dakika haberi: Bakan Varank'tan yerli aşı açıklaması!

Son dakika haberi: Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, yerli aşı adayı Intranazal'e ilişkin yaptığı açıklamada, "Preklinik aşamaları başarıyla tamamlanan ilk intranazal yerli aşı adayımız için çok kısa bir süre sonra Faz-1 insan denemelerine başlanacak. Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun onayı bekleniyor. Tüm klinik aşamaların tamamlanması durumunda bu yeni aşı türünün yıl içinde kullanıma sunulmasını hedefliyoruz" dedi.

TÜRKİYE GRAFEN ÜRETEN 10. ÜLKE OLDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "(Grafen Seri Üretim Tesisi) Türkiye, bugün açılışını yaptığımız yatırımla, grafeni seri üretebilen 10 ülkeden biri konumuna geliyor. Çevre dostu, düşük maliyetle ve endüstriyel boyutta üretim yapacak tesis, kapasitesiyle dünyanın en büyük grafen üretim merkezlerinden olacak" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63