Trump 'biz olmadan 2 hafta bile iktidarda kalamazsın' demişti! Kralı korkutan iddia

ABD'nin Patriot bataryalarının yanı sıra iki savaş uçağı filosunu da Suudi Arabistan'dan çektiği ve donanmanın Basra Körfezi'ndeki askeri varlığını azaltmayı planladığı İddia edildi. İddia, Trump'ın 'Kral Selman'ı desteklemesek 2 hafta bile iktidarda kalamaz' sözünü akıllara getirdi.

07 Mayıs 2020 Perşembe 22:19
Trump 'biz olmadan 2 hafta bile iktidarda kalamazsın' demişti! Kralı korkutan iddia

Wall Street Journal gazetesi bilgileri bazı Amerikalı yetkililere dayandırarak aktardı.

PENTAGON, KONUYLA İLGİLİ SORULARI YANITSIZ BIRAKTI

ABD Savunma Bakanı Mark Esper, eylül ve ekim aylarında Suudi Arabistan'a, ülkedeki Amerikan sistemlerine ek olarak üç yeni Patriot bataryası, iki savaş uçağı filosu ve bir Terminal Yüksel İrtifa Alan Savunma (THAAD) Sistemi'nin konuşlandırılması talimatını vermişti.

ABD'nin son adımı bazı yetkililer tarafından İran'ın artık Amerikan menfaatlerine acil bir tehdit teşkil etmediğinin göstergesi olarak yorumlanırken, bazı uzmanlar bu adımların petrol fiyatları konusunda Suudi Arabistan yönetiminin Washington'u dinlememesine karşılık olarak atıldığını iddia ediyor. 

TRUMP'IN SÖZÜ AKILLARA GELDİ

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan Kralı Salman'ı, ABD'nin askeri desteği olmadan "iki hafta" bile iktidarda kalamayacağı yönünde uyardığını söyledi ve "Suudi Arabistan'ı biz koruyoruz" demişti.

KAYNAK: AA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63