Türkiye'den Sputnik V için acil kullanım onayı! Özellikleri nelerdir, etkinlik oranı kaç?

Son dakika haberi: Bakan Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verdiğini duyurdu.

30 Nisan 2021 Cuma 15:31
Türkiye'den Sputnik V için acil kullanım onayı! Özellikleri nelerdir, etkinlik oranı kaç?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu'nun Sputnik V aşısının acil kullanımına onay verdiğini açıkladı. Sputnik V aşısının özellikleri nelerdir? Etkinlik oranı kaç? İşte merak edilen yanıtlar...

Sputnik V koronavirüs aşısı

BAKAN KOCA DUYURDU: TÜRKİYE'DEN ACİL KULLANIM ONAYI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklamasında, ''Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumumuz yaptığı inceleme ve değerlendirmeler sonunda Sputnik V aşısının acil kullanımına onay vermiştir. İki ülke için hayırlı olmasını dilerim. Böylece üçüncü aşı olarak Sputnik V aşısı da ülkemizde kullanıma girecek.'' dedi.



Sputnik V aşısının özellikleri nelerdir? Etkinlik oranı kaç?

Rusya'nın corona virüse karşı geliştirdiği "Sputnik V" aşısının etkinlik oranı, son verilere göre yüzde 98,6 olarak belirlendi.

SPUTNİK V AŞISI NASI ÇALIŞIYOR, ÖZELLİKLERİ NEDİR?

Dünyanın resmi onay alan ilk Covid-19 aşısı olma özelliğini taşıyan Sputnik V aşısı adenovirüs (Viral Vektör) kaynaklı bir aşı.

İNSANLARDA HASTALIK YAPMIYOR

Viral Vektör (Adenovirüs) aşılarında, grip benzeri hastalık yapan bir virüsün (adenovirüs) Corona virüs proteini ile desteklenerek insanda bağışıklık oluşturması amaçlanırken aşıların içindeki mikroorganizmalar canlı olmakla birlikte, güçsüzleştirildiklerinden dolayı insanlarda hastalık yapmıyor.

Sputnik V aşısı etkinlik oranı ve özellikleri

2-8 santigrat derece sıcaklıklar arasında, yani kullanılan aşı buzdolaplarında saklanabilen  Sputnik V adenovirüs (Viral Vektör) aşısı iki doz olarak uygulanıyor.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63