Ve beklenen haber geldi! Piyasalarda ralli başladı

Pfizer ile BioNTech, covid-19 salgınına karşı geliştirmekte olduğu potansiyel aşının virüse karşı %90 etkili olduğunu açıkladı. Açıklama sonrası altında düşüş yaşanırken piyasalarda ralli başladı.

09 Kasım 2020 Pazartesi 15:32
Ve beklenen haber geldi! Piyasalarda ralli başladı

Pfizer'in Başkanı ve CEO'su, gelişmeyi bilim ve insanlık için harika bir gün olarak niteledi. BioNTech CEO'su ise daha önceki aşıların yüzde 60-70 oranında etkili olması beklenirken "yüzde 90'dan fazla bir oranın inanılmaz" olduğunu belirtti.

 

 

Çin’de görülen ve tüm dünyaya yayılan covid-19 salgının da vaka sayısı 50 milyonu can kaybı da 1 milyon 250 bini geçti. Pfizer ile BioNTech tarafından açıklanan aşı haberi, salgının kontrol altına alınabileceği umutlarını artırdı.

Aşı haberinin ardından tüm dünya endeksleri yükselişe geçti, petrol %8 değer kazanırken altın %2 değer kaybetti. Son saatte brent 43$ seviyesine doğru yükselirken ons 1,920$ seviyesine geriledi. BİST 100 kazancını %3 üzerine çıkararak 1.230 puana yükseldi. USD/TRY 8,03 seviyesinden işlem görürken gram altın, ons ve dolar kurundaki düşüşle günlük kaybını %7,5’e çıkardı, fiyat 495 TL’ye indi.

 

 

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63