Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin sefere çıkacağı tarih belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, ağustosun ilk yarısında ilk görev yerine gidecek" ifadelerini kullandı.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 13:00
Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin sefere çıkacağı tarih belli oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Abdülhamid Han Sondaj Gemisi'nin yapacağı faaliyetlere ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Dönmez, Abdülhamid Han'ın muhtemelen Akdeniz'de petrol veya doğal gaz araması yapacağını ve Ağustos ayının ortasından itibaren ilk görev yerine gideceğini söyledi.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

Denizin derin taraflarında boru serim işlerini yapacak diğer Gemi Filyos'a doğru yol alıyor, İstanbul'dan geçti, bayram günlerinde ilk faaliyetlerine başlamış olacak.
6 bini aşkın personelimiz çalışıyor. TPAO'nun çalışanlarına teşekkür ediyorum.
İnşallah Karadeniz gazımızı Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında vatandaşla buluşturmak olacak.

AĞUSTOS'TA GÖREV YERİNE GİDECEK

Görev yeri Mavi Vatan. Görev yeriyle alakalı 5-6 nokta üzerinde çalışılıyor. Bunlardan biri seçilecek. Bir ay daha sabredeceğiz. Büyük olasılıkla Akdeniz olur. Abdülhamid Han Sondaj Gemisi, ağustosun ilk yarısında ilk görev yerine gidecek.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

"FİLONUN EN GÜÇLÜSÜ"

Yedinci nesil olmasının yanı sıra 238 metre uzunluğu, 42 metre genişliği ve çift güvenlik sistemiyle öne çıkan sondaj gemisi Abdülhamid Han, filosunun teknik açıdan hem en donanımlısı hem de en uzunu olarak “Mavi Vatan”daki hidrokarbon arama çalışmalarına önemli bir güç katması bekleniyor.

Çift kule ile aktif konumlandırma sistemine sahip 200 mürettebat kapasiteli geminin 12 bin 200 metreye kadar sondaj yapabilme yeteneği olduğu biliniyor.

Güney Kore'deki Okpo Limanı'ndan yola çıktıktan sonra 19 Mayıs'ta Mersin'in Taşucu Limanı'na ulaşmasının akabinde çalışmalara başlanan geminin yakın zamanda göreve başlamasının planlandığı öğrenildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63