ADD, Türkiye haritasından İstanbul'u sildi! Bu mesaj nereye?

Atatürkçü Düşünce Derneği'nin 10 Kasım çelenkindeki Türkiye haritasından İstanbul'un silindiği ortaya çıktı. AK Parti'li Erol Saygılı sert tepki gösterdi: "Bunu mesaj olarak mı algılayalım!"

10 Kasım 2022 Perşembe 18:00
ADD, Türkiye haritasından İstanbul'u sildi! Bu mesaj nereye?

Manisa'nın Soma ilçesinde 10 Kasım törenleri kapsamında düzenlenen etkinlik büyük bir skandala sahne oldu. Cengiz Topel Meydanı'ndaki çelenk sunma programında Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çelenkindeki Türkiye haritasında İstanbul'a yer verilmedi.

AK PARTİ'Lİ BAŞKAN UYARDI, ADD'Lİ YETKİLİ SIRITTI

Çelenk rezaletine tepki gösteren AK Parti Soma İlçe Başkanı Erol Saygılı, "Bunu mesaj olarak mı algılayalım?" sorusunu yöneltti.

AK Parti'li Saygılı, "Çelenkinizde İstanbul yok, dikkatimi çekti. Soma Atatürkçü Düşünce Derneği'nin çelenkinde İstanbul yok. Ben bir ADD Başkanı olsam bu çelenki buraya getirttirmem. Bunu bir mesaj olarak mı algılayalım biz? Bunu bugün düzelttirin." dedi.

Erol Saygılı'nın sözlerine gülerek karşılık veren ADD yetkilisi, "Nerden gördünüz başkanım" ifadesini kullandı.

İSTANBUL BÖYLE ZULÜM GÖRMEDİ

Tepkisini sosyal medyadan sürdüren Soma İlçe Başkanı Saygılı, "Ah İstanbul, İstanbul olalı hiç görmedi böyle zulüm. Nerede İstanbul? İstanbul nerede?" sözlerini paylaştı.

BAŞKAN İSTANBUL'U DENİZE Mİ DÖKTÜ?

İstanbul'u Türkiye'den koparan Atatürkçü Düşünce Derneği'nin başkanlığını, CHP'nin 26. Dönem Konya Milletvekili olan Hüsnü Bozkurt yapıyor.

Bozkurt, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini içeren anayasa referandumu öncesinde milleti tehdit etmişti. Bozkurt "Evet çıkarsa hepinizi denize dökeriz" tehdidini savurmuştu. Bozkurt, "Büyüklüğümüz aldığımız oyla ölçülemez, biz Atatürkçüyüz, Cumhuriyetçiyiz, biz devrimciyiz. Sandıktan evet çıkarsa da kimse heveslenmesin. Yine Samsun'dan başlar, sizi İzmir'e kadar kovalarız" ifadelerini kullanmıştı.

AYNI REZALETİ FRANSA DA YAPTI

Fransa merkezli AFP haber ajansı, Türk SİHA'larından bahsedilen bir haberde yayınladığı haritada İstanbul ile Trakya'yı Türkiye topraklarından çıkarmıştı.

"Türk SİHA'larına talep" başlıklı haritada, İstanbul'un Avrupa Yakası ile Trakya bölgesi, Türkiye'ye ait değilmiş gibi gösterilmişti. Harita üzerinden yapılmaya çalışılan algı operasyonu, yoğun tepkilere neden olmuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63