Akdeniz'de F-35 savaşı! İngiltere, Rusya'nın elinden son anda kurtardı

İngiltere'ye ait bir F-35B savaş uçağının Akdeniz'de rutin operasyon sırasında denize düşmesi Rusya'yı harekete geçirmiş. Gelen haberlere göre İngiliz ordusu, enkaza Rusya'dan önce ulaşarak jetin bilgilerinin çalınmasını önledi.

18 Kasım 2021 Perşembe 11:47
Akdeniz'de F-35 savaşı! İngiltere, Rusya'nın elinden son anda kurtardı

İngiltere'ye ait bir F-35B savaş uçağı, dün HMS Queen Elizabeth gemisinden kalktıktan kısa bire süre sonra  Akdeniz üzerindeki rutin operasyonlar sırasında denize düşmüştü.

Akdeniz'de İngiltere'ye ait F-35 savaş uçağı düştüAkdeniz'de İngiltere'ye ait F-35 savaş uçağı düştü

AKDENİZ'DE F-35 SAVAŞI

İngiliz Daily Mail gazetesi, İngiliz Kraliyet Donanması'nın F-35B jetinin enkazına ulaşmak için Rusya ile yarıştığını iddia etti.

Uçağın yüksek teknolojisi dolayısıyla, olası bir casusluğun önüne geçmek için İngilizler hemen harekete geçmiş.

Savaş uçağında, F-35'lerin görülmeden süpersonik hızlarda uçmasını sağlayan çok gizli radar ve sensörler mevcut. Bu yüksek teknolojisi, F-35'lerin düşman sahasında "hayalet" biçimde uçmasını ve istihbarat toplamasını sağlıyor.

Daily Mail, uçağın enkazının İngiltere-ABD ortaklığında gerçekleştirilen bir operasyonla çarşamba öğleden sonra bulunduğunu kaydetti.

KAZANIN SEBEBİ MOTOR ARIZASI OLABİLİR

Emekli Tuğamiral Chris Parry, İngiliz basına verdiği demeçte, "Yapılan soruşturmayla kazanın kesin nedenini belirleyecektir. Ancak kazanın motor arızası nedeniyle meydana gelmiş olması muhtemel görünüyor" dedi.

PİLOTUN DURUMU İYİ

İngiliz pilotun jetten kendini fırlattığı ve durumun iyi olduğu belirtildi.

KAYNAK: HABER7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63