Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı

DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı'nın Haşim İşcan Kültür Merkezi binasının yarı harabe halini gözler önüne sererek Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni eleştirdiği paylaşımına cevap veren CHP'li Muhittin Böcek'in algı operasyonu belgelerle çürüdü

29 Mart 2024 Cuma 15:00
Algıları ellerinde patladı! Karadağlı'nın işaret ettiği o çürük bina belediyenin çıktı
  • Haber7 - ÖZEL

Devlet Tiyatroları (DT) Genel Müdürü Tamer Karadağlı, Antalya Devlet Opera ve Balesi ile Antalya Devlet Tiyatrosu’nun kiracı olarak kullandığı Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki bakımsızlığı yerinde gözlemledi.

Binanın deforme olmuş halini paylaşan Karadağlı, “Burası uluslararası festivalleri yaptığımız Antalya... Bina sanki savaştan çıkmış gibi. Belediye hiç görmüyor mu bunu? Gerçekten utanç kaynağı bu.” dedi.

TADİLATA DEĞİL ALGIYA GİRİŞTİ

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin bina ile ilgili hiçbir şey yapmadığını ifade eden DT Genel Müdürü Tamer Karadağlı’nın CHP’li belediyeyi göreve davet ettiği konuşmasına tuhaf bir karşılık geldi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, söz konusu binanın bakım ve tamirat işlerinin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın uhdesinde olduğunu savundu.

CHP’li Böcek, sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı videoda, “Belediyenin 2006 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsis ettiği Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde onarım, bakım ve tamirat işleri, Bakanlığın görevidir.  Halkı yanıltıcı siyasi propaganda yapmak yerine görevinizi yapıyor olsaydınız bunu bilirdiniz.” dedi.

BİNANIN MÜLKİYETİ ANTALYA BÜYÜKŞEHİR'DE

Tadilat yerine algıya girişen Muhittin Böcek’in yalanını çürüten belgelere HABER7 ulaştı.

Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Haşim İşcan Kültür Merkezi binasının 24 Haziran 2006’da imzalanan protokolle Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edildiği belirlendi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Bakanlık arasında imzalanan protokole göre binadaki esaslı bakım, onarım ve tamir gibi büyük tadilatları “ev sahibi” olarak belediyenin yapması gerektiği kaydedildi.

PROTOKOL SORUMLULUKLARINI YERİNE GETİRMEMİŞLER... İŞTE O BELGELER

Bu kapsamda Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün, bina maliki olarak Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne 4 kez tadilat talebinde bulunduğu öğrenildi.

Bakanlığın 23.08.2021 ve 08.02.2022 tarihlerinde soğutma sistemi, 18.01.2023 ve 20.07.2023 tarihlerinde bina tadilat sorunlarıyla ilgili Büyükşehir Belediyesine talep yazıları gönderdiği saptandı.

Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürlüğü’nün 20.07.2023 tarihli ABB Fen İşleri Dairesi Başkanlığına gönderdiği talep yazısında şu ifadeler yer alıyor:

“Mülkiyeti Başkanlığımıza ait olup 24.06.2006 tarihli protokol ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye Işletme Merkez Müdürlüğüne tahsis edilen: Müdürlüğümüz, Antalya Devlet Tiyatrosu Müdürlüğü ve Başkanlığmız tarafından ortak kullanılan Haşim İşcan Kültür Merkezinde bulunan iklimlendirme ünitelerinin üzerindeki saç trapez çatılarda oluşan deformasyon nedeniyle iç bölgelere yağmur suyu sızıntısı olmaktadır. Aynı zamanda iklimlendirme ünitelerinin üzerindeki çatı dokusu ünitelerin hava almasını engellemekte bu nedenle üniteler verimli çalışmamakta ve sık sık motor arızaları oluşmaktadır.

Çatı yalıtımı ve havalandırma üniteleri kapalı ortam sorunları ile ilgili bölgelere ait fotoğraflar ekte olup, tahsis protokolü gereği gerekli çalışmalarım yapılması hususunda, Bilgilerinizi ve gereğini arz ederim.”

Bakanlığın ABB’ye yönelik 08.02.2022 tarihli soğutma sistemi sorunuyla ilgili talep yazısı ise şöyle:

“Mülkiyeti Antalya Büyükşehir Belediyesine ait olup 24.06.2006 tarihli protokol ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğüne tahsis edilen ve Müdürlüğümüzün sanatsal faaliyetlerinin gerçekleştirildiği Haşim İşcan Kültür Merkezinin chiller, roof top ve kanallı klima sistemlerindeki arızaların ivedilikle giderilmesi gerekmektedir. Taşınmazım iklimlendirme sistemleri için gereken bakım ve onarımları söz konusu protokolün 4.6 maddesi gereğince Başkanlığımızca yapılması hususunda, bilgilerimizi ve gereğin arz ederim”

_______________

ALGI BELEDİYECİLİĞİ

CHP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Haşim İşcan Kültür Merkezi’ndeki tadilatları gerçekleştirmeyip binayı çürümeye terk etmesi, sanata verdikleri değeri gözler önüne sererken, konu üzerinden Tamer Karadağlı’ya yüklenmeleri ise algı belediyeciliğinin boyutunu yansıttı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63