Bakan Kurum duyurdu: Kira desteği yüzde 30 artacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum İstanbul'da sosyal konut projesi kapsamında açıklamalarda bulundu. Bakan Kurum "Bireysel kentsel dönüşümde 1150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla 1500 lira olacak" dedi.

17 Ağustos 2022 Çarşamba 12:45
Bakan Kurum duyurdu: Kira desteği yüzde 30 artacak

Bakan Kurum "Vatandaşımızın rızasıyla 3 milyon konutun dönüşümünü sağladık. 2035 yılına kadar kentsel dönüşüme girmemiş hiçbir alanımız kalmasın istiyoruz" dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'un açıklamalarından satır başları;

Bugüne kadar İstanbul'da 300 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Şu an devam eden 53 bin kentsel dönüşüm projemiz var. Esenler'deki dönüşüm alanımız 8 milyon metrekarelik alan. Belediyemiz ile ortak çalışıyoruz.

Esenler'de 2009'da depreme karşı dayanıksız yapı stoku yüzde 86'ydı. Bu oran şimdi ise yüzde 57'ye düşmüş durumda. Buradaki konutlarımızın yüzde 45'ini buradaki vatandaşlarımız için kullanacağız. 55'ini ise yine dönüşümde diğer İstanbul'daki vatandaşlarımız için rezerv olarak kullanacağız.

Yeni kentsel dönüşüm projeleri olacak. Hedefimiz 2035'e kadar dönüşüme girmemiş alan kalmaması.

İstanbul'da 1.3 milyon riskli 230 bin de acil değişmesi gereken konutumuz var.  Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle cuma günü 2 bin 30 anahtarımızı Esenlerli kardeşlerimize teslim edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KİRA DESTEĞİ ARTIYOR

Eylül-Ekim gibi yeni konut kampanyası başlayacak. Birçok firma katılacak.

Sosyal konut projesi kapsamında gençlere ve emeklilere kontenjan ayrılacak.

Belediyelerin kentsel dönüşüm projelerine yüzde 50 faiz desteği verilecek.

Bireysel kentsel dönüşümde 1150 lira olan kira desteği yüzde 30 artışla 1500 lira olacak

 

 

ayrıntılar geliyor...

 

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63