Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Son dakika... NATO Liderler Zirvesi'nin sona ermesinin ABD Başkanı Joe Biden, açıklamalarda bulunuyor. Biden, "F-16'ları Türkiye'ye satmamız gerekiyor. Kongre'den onay almamız gerekiyor ve bence alabiliriz" açıklamasını yaptı

30 Haziran 2022 Perşembe 16:30
Biden: Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor

Son Dakika... ABD Başkanı Joe Biden, NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Toplantısı’nın ardından düzenlediği basın toplantısında, "Türkiye'ye F-16'ları satmamız gerekiyor. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" açıklamasında bulundu.

Biden, "Türkiye'ye herhangi bir güvence verdiniz mi yeni F-16'lar konusunda" sorusuna, "Aralık ayında da söylemiştim. Onlara F-16'ları satmamız gerekiyor. Bunları modernize etmemiz gerekiyor. Çünkü bunu yapmamak çıkarlarımıza aykırı. Biz onlara F-16 satmalıyız. Bu konuda kongreden onay alabileceğimizi düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi.

Ukrayna'daki savaşa ilişkin Biden, “Putin NATO’yu parçalayabileceğini, bizi zayıflatabileceğini düşündü ama tam olarak istemediği şeyle karşılaştı. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliği ile beklemediği şeyle karşılaştı” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, "Ukrayna’nın yenilmesine müsaade etmeyeceğiz, Rusya'nın kazanmasına izin vermeyeceğiz" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, "Petrol fiyatlarının artmasının, gıda krizinin nedeni Rusya’dır” dedi. Biden, “Rusya mantıksız davranmayı bırakırsa savaş yarın bile sona erebilir” dedi.

Biden'ın açıklamaları:

Putin NATO'yu parçalayabileceğini düşündü, bizi zayıflatmaya çalıştı. Ancak tam olarak istemediği şeyle karşı karşıya kaldı.

 

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63