CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde

Son dakika haberi... Cumhuriyet Halk Partisi, Seçim Kanunu'nun 3 maddesinin iptali için yarın Anayasa Mahkemesi'ne başvuracak.

10 Nisan 2022 Pazar 13:45
CHP Anayasa Mahkemesi'nin yolunu tuttu... İşte Seçim Kanunu'nda iptali istenen 3 madde

CHP başvurusunda, Cumhurbaşkanı tarafından onaylanmasının ardından Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Seçim Kanunu'nda değişiklik yapan Kanun'un 3 maddesinin iptalini isteyecek.

İPTALİNİ İSTEDİKLERİ 3 MADDE

Dilekçe partinin hukukçu kurmayları tarafından hazırlandı.

İl ve ilçe seçim kurullarının oluşumları, kıdemli hakimler yerine birinci sınıf hakimler arasından kura çekimi ve üç ay içinde seçim kurullarının yeniden oluşturulması yönündeki düzenlemelerin Anayasa'ya aykırı olduğu için yürütmesinin durdurulması ve iptali talep edilecek.

CHP’li Altay: Seçim Kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğizCHP’li Altay: Seçim Kanununu Anayasa Mahkemesi’ne götüreceğiz

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63