CHP ve medyasının 'Mango' algısı patladı! Emine Erdoğan'a itibar suikastı

Emine Erdoğan'ın Yenişafak gazetesinde 2015 yılında yayımlanan bir röportajında 'Mangoyu kurutup saklayın' ifadeleri çarpıtılarak muhalefet ve fonladığı medya tarafından gündeme yeniden taşınarak çirkin bir algı operasyonuna kalkışıldı.

04 Ekim 2021 Pazartesi 12:28
CHP ve medyasının 'Mango' algısı patladı! Emine Erdoğan'a itibar suikastı

CHP'li isimler ve sosyal medya trollerinin hedefinde bu kez de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan vardı. Karalayacak bir konu bulmakta zorlanan CHP'liler, 2015 yılında yayımlanan bir röportajda Emine Erdoğan'ın sözlerinden alıntı yaparak itibar suikastına kalkıştı.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan, Erdoğan'ın 'Mango' sözlerinin tamamını köşe yazısında paylaşarak algı operasyonu gözler önüne serdi. Ahmet Hakan köşe yazısında, "Söz konusu röportajda Mali Cumhurbaşkanı’nın eşi Emine Erdoğan’la sohbet ederken ülkesinin mango cenneti olduğunu, ancak bu meyvenin çok kolay bozulduğunu, bu nedenle ihracat yapamadıklarını söylemiş. Emine Erdoğan da Mali Cumhurbaşkanı’nın eşine Anadolu’da elma, üzüm, incir, kayısı, erik gibi meyvelerin kurutulup geçim kaynağı olarak kullanıldığını anlatmış, ardından da “Mango kurusu yaparak ihracatı artırabilirsiniz” önerisinde bulunmuş." dedi.

Hakan'ın köşe yazısının devamı şu şekilde;

Yeni Şafak’taki ara başlık yapılan “Mangoyu, kurutup saklayın” ifadesinin öyküsü tam olarak bu.

Hep dedim, yine diyorum: Sosyal medyada her gördüğünüz şeyin üzerine atlamayın. Duvara toslarsınız.

CHP YALANA ATLADI

Bir önceki Mali Cumhurbaşkanının eşi Aminata Keita, 2015 yılında konuk olduğu Emine Erdoğan’a, ülkesinin mango zengini olduğunu ancak çabuk bozulmasından dolayı ihracatını yapamadıklarını söyledi. Bunun üzerine Emine Erdoğan "Mangoyu kurutup saklayın" önerisinde bulundu. Altı yıl önce yaşanan bu diyalog, Twitter’da Rapor isimli provokatif bir hesap tarafından "Erdoğan’dan vatandaşa tasarruf tavsiyesi: Mangoyu kurutup saklayın" şeklinde çarpıtıldı. CHP Milletvekili Mahmut Tanal tarafından da manipülatif saldırıya dönüştürüldü.

MUHALİF MEDYA YAYDI

Bu yalan, CHP'li isimler tarafından yapılan paylaşımlar sonrası birçok muhalif medya organı tarafından da olayın gerçek yüzüne yer verilmeden haberleştirildi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63