CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde metro skandalı: İhaleyi en düşük teklife vermediler

CHP'li Tunç Soyer'in başkanlık yaptığı İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde skandallar bitmek bilmiyor. Belediye, İzmir metrosu ihalesinde “Bunlar işi bilmiyor” diyerek en düşük teklifi eleyerek, 529 milyon lira daha verip başka firmayı seçti.

29 Mart 2022 Salı 10:30
CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde metro skandalı: İhaleyi en düşük teklife vermediler

CHP'li İzmir Belediyesi'nde skandallar bitmek bilmiyor. İzmir Metrosu ihalesinde yaşananlar gündem oldu. 

İHALEYİ EN DÜŞÜK TEKLİFE VERMEDİ

İzmir metrosu ihalesinde belediye, "Bunlar işi bilmiyor" diyerek en düşük teklifi eledi. 529 milyon lira daha fazla ücret ödeyerek başka firmayı tercih etti.

Belediye, 3 milyar 392 milyon 950 bin TL'lik teklife güvenmedi. İşi 3 milyar 921 milyon 498 bin TL öneren şirkete verdi. Ancak ihale mahkemece iptal edildi.

CHP'Lİ MÜTEAHHİT AÇTI AĞZINI YUMDU GÖZÜNÜ

CHP'li müteahhit Başar Arıoğlu, isyan etti. Arıoğlu, 3-4 ay önce yapılan metro ihalesinde biz Yapı Merkezi ve Nurol olarak en düşük fiyatı verdik. Buna rağmen ihaleden atıldık, 500 milyon lira farkla iş ikinciye verildi. Asıl bu sorgulanmalı. Nurol Osmangazi'yi, Marmaray'ı yapmış, biz Çanakkale'yi Avrasya'yı yapmışız. Ve diyorlar ki 'bunlar işi bilmiyor. Yanlış fiyat vermişler, işi yapamazlar. Ben kendi favorime vereyim'. İhale yapma o zaman. Beni niye uğraştırıyorsun" diyerek CHP'li belediyeye tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun temelini attığı metro ihalesi iptal edildiKılıçdaroğlu'nun temelini attığı metro ihalesi iptal edildi

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63