CHP'nin Esenyurt'taki 'göçmen şovu'nun detayları ortaya çıktı! Korsan tören böyle çöktü

CHP’nin “iktidar olmadan Suriyelileri göndermeye başladık” algısı için sahneye koyduğu Esenyurt’taki başarısız hamlenin ayrıntılarına ulaşıldı.

11 Ocak 2023 Çarşamba 16:30
CHP'nin Esenyurt'taki 'göçmen şovu'nun detayları ortaya çıktı! Korsan tören böyle çöktü
  • Haber7 - ÖZEL

Savaş mağdurlarına kapılarını ve yüreğini açan Türkiye, ülkelerine geri dönmek isteyenlere de bütün imkanları sağlıyor. Muhacirler üzerinden kargaşa çıkarmak için fırsat kollayan muhalefet ise Türkiye'nin misafirlerine karşı provokatif eylem ve söylemlerine her gün bir yenisini ekliyor.

Geçmişte Türkiye'ye sığınan Azerbaycan Türk'ü soydaşlarımızı Boraltan Köprüsü'nde Sovyet canilerine teslim eden Cumhuriyet Halk Partisi'nin günümüzdeki tavrı da yine bu yönde ilerliyor. İktidar olmaları durumunda Türkiye'ye sığınan savaş mağdurlarını ülkelerine göndereceklerini söyleyen CHP'li kurmaylar, gönüllü geri dönüş için talepte bulunan sığınmacılar üzerinden algı operasyonuna başvurmaktan geri durmuyor.

ŞOV ELDE PATLADI, DEZENFORMASYON BAŞLADI

Son olarak İstanbul Esenyurt'ta “Suriyeli sığınmacıları geri gönderme şovuna” başvuracakken eli boş dönen CHP’li belediye ve parti yetkilileri, devlet kurumlarını hedef alarak gerçek dışı ithamlarda bulunmuştu.

Suriyeliler’in CHP’den kaçırıldığını savunan Cumhuriyet gazetesi ve diğer muhalif kuruluşların “Esenyurt Belediyesi’nin geri dönüş programına Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılacağı ortaya çıkınca Suriyeliler, İl Göç İdaresi’ne götürüldü” şeklindeki iddiasının arkasındaki gerçeklere ulaşıldı.

GÖNÜLLÜ GERİ DÖNÜŞ TALEBİ SONRASI PROGRAM YAPILDI

Edinilen bilgilere göre, İstanbul’da yaşayan 41 Suriyeli sığınmacı, İl Göç Müdürlüğü’ne resmi başvuruda bulunarak yardım istedi. İstanbul İl Göç İdaresi, değerlendirmenin ardından taleplere olumlu cevap verdi. Birçoğu Esenyurt ilçesinde ikamet eden Suriyeli sığınmacıların başvuruları onaylanarak kendilerine tebliğ edildi.

Suriyeli sığınmacıların ülkelerine geri dönme talebi üzerine İstanbul İl Göç İdaresi, dönüş programını belirledi. İl Göç İdaresi ilk olarak dönüş takvimini belirledi. Daha sonra araçlarla Suriyeli sığınmacıların önce Kilis’e, ardından Suriye’ye taşınması planlandı. Sığınmacılara 8 Ocak günü saat 07.00 itibariyle randevu verildi.

CHP DEVREYE GİRDİ, KORSAN PROGRAM DÜZENLEDİ

Bu aşamada CHP’li Esenyurt Belediyesi’nin devreye girdiği öğrenildi.

Esenyurt Belediyesi’nin, İl Göç Müdürlüğü’nün sığınmacıları gönüllü geri gönderme planıyla ilgili kurumdan bilgi edindiği bildirildi.

Esenyurt Belediyesi’nin gönüllü geri dönüş sağlayacak bazı sığınmacılarla telefonla arayarak, bazılarının ikametine giderek iletişim kurduğu kaydedildi. Esenyurt Belediyesi’nin 8 Ocak Pazar gününü işaret ederek, “Sizi biz götüreceğiz. Pazar günü saat 9.00’da eski başkanlık binası alanında hazır olun” mesajını ilettiği ortaya çıktı.

HEPSİ KOŞTU

CHP’li belediyenin 8 Ocak günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, genel başkan yardımcıları, milletvekilleri ve düşük CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu davet ederek program organize ettiği kaydedildi.

DEVLET HİMAYESİNDE YOLA ÇIKTILAR

Aynı gün saat 07.00 itibariyle İstanbul İl Göç İdaresi’nin geri dönüş organizasyonunun olduğunu bilen Suriyeli sığınmacılar, CHP’nin çağrısını dikkate almadı. 0 Ocak sabahı İl Göç İdaresi önünde toplanan sığınmacıların saat 07.00 itibariyle, devlet gözetiminde ülkelerine doğru yola çıktıkları bildirildi.

BEKLEDİLER, GELEN OLMAYINCA…

Sığınmacıların bildirilen yere geleceğini düşünün CHP yetkilileri ise eski Esenyurt Belediyesi Başkanlığı binası önünde uzun süre beklemek zorunda kaldı. CHP'nin ayarladığı otobüsler saatlerce boş halde bekledi. Gergin bekleyişte CHP’li kurmayların belediye yetkililerine tepki gösterdiği belirtildi.

Bu gerginliğin ardından CHP tarafından fonlandığı iddia edilen medya kuruluşlarının devreye sokularak yalanlarla algı operasyonuna girişildiği saptandı.

ZATEN GİDEN SURİYELİLER İÇİN 'GÖNDERECEKTİK ENGEL OLDULAR' DEDİ

Suriyelileri göndermek için plan yaptıklarını söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Göç İdaresi’ni eleştirmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Suriyeli kardeşlerimizi onların iradeleriyle Suriye’ye gönderecektik. Engel oldular. Ne derseniz deyin en geç iki yıl içinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye’ye davulla zurnayla göndereceğiz. Hiçbir engeli tanımayacağız” dedi.

 

CHP'de büyük trajedi! Plan tutmadı!CHP'de büyük trajedi! Plan tutmadı!

'İNSAN KAÇAKÇILIĞI SUÇU'

Göç İdaresi Başkanlığı Uyum ve İletişim Genel Müdürü Gökçe Ok, “Sığınmacı Suriyeli muhacirlerin gönüllü, güvenli, onurlu geri dönme programından tek sorumlu ve yetkili kurum, diğer bütün iş ve işlemlerde olduğu gibi yabancılar hukukunu düzenleyen 6458 sayılı Kanun’un uygulayıcısı Göç idaresi Başkanlığı’dır Herhangi bir kişi, kurum, dernek veya belediye; gönüllü geri dönme mülakatı ve formu, yol izin ve seyahat belgesi düzenleme yetkisine sahip olmadığı için şov yapayım derken, TCK 80’de tanımlanan ‘insan ticareti’ ve göçmen kaçakçılığı suçunun konusu olabilir!” demişti.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63