Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın soruları yanıtlıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Habertürk TV'de canlı yayında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor.

26 Haziran 2022 Pazar 21:15
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın soruları yanıtlıyor

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'ın açıklamalarından satır başları:

PRENS SELMAN'IN ZİYARETİ

Suudi Arabistan ile ilişkilerimiz yara aldı, Cemal Kaşıkçı cinayeti nedeniyle. Kaşıkçı cinayetine kadar Suudi Arabistan ile bir sonumuz yoktu. Dava ile Suudi Arabistan'da birçok kişi ceza aldı. Bir başka ülkenin vatandaşlarının yargılanması söz konusuydu. Hukukun verdiği karara saygı duymak zorundayız. Kemal beyin "3-5 kuruş için yapıldı" demesi sakil bir ifade. Muhalefet diyor ki herkesle kavga ediyorsunuz, etmeyince de muhalefet oluyorlar. Biz ülkemizin çıkarlarını da düşünmek zorundayız. İlelebet bir husumet ile bu ilişkileri yürütemezsiniz. 

Onlar da diyorlar ki biz bir hukuki süreç işlettik ve kişilere ceza verdik. Biz bunu tatmin edici bulmayabiliriz fakat ilişkileri tamamen sonlandıralım diyemeyiz. 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63