Haber7 ortaya çıkarmıştı! İYİ Parti'de 'Ankara krizi' böyle çözüldü

Haber7'nin ortaya çıkardığı İYİ Parti'deki Ankara İl Başkanlığı krizi Meral Akşener'in devreye girmesiyle tek aday belirlenerek çözüldü.

14 Ocak 2023 Cumartesi 17:45
Haber7 ortaya çıkarmıştı! İYİ Parti'de 'Ankara krizi' böyle çözüldü

Haber7 dün yaptığı "İyi Parti’de kritik koltuk için büyük gerilim… Kavga dinmedi, kongre ertelendi!" başlıklı haberinde İYİ Parti içinde Ankara İl Başkanlığı için yaşanan kavgayı ortaya çıkarmıştı. Haberimizin ardından Meral Akşener'in talimatıyla iki isim adaylıktan çekildi ve kongreye tek adayla gidilmesi kararı alındı.

ANKARA SEÇİMİNDE KRİZ

İYİ Parti'de Ankara İl Başkanlığı için parti içinde Koray Aydın cephesiyle Meral Akşener cephesinin farklı adaylar çıkarması krize yol açmıştı. Koray Aydın'ın 10 Ocak günü sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Serdar Tunç'u adayları ilan etmesi, peşinden ise genel merkez destekli İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Ümit Dikbayır'ın “Ankara İl Başkan Adayımız Batuhan Yılmaz” açıklamasında bulunması ipleri germişti.  Yaşanan gerilim sonrası İYİ Parti Ankara İl Kongresi, sayılı günler kala 14 Ocak tarihinden 29 Ocak’a ertelenmiş, Haber7 bu olayın perde arkasını ortaya çıkarmıştı.

İyi Parti’de kritik koltuk için büyük gerilim… Kavga dinmedi, kongre ertelendi!İyi Parti’de kritik koltuk için büyük gerilim… Kavga dinmedi, kongre ertelendi!

AKŞENER SEÇİM ÖNCESİ DEVREYE GİRDİ

Olayın deşifre olmasının ardından İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, seçim sathına girilen bugünlerde parti için anlaşmazlığın daha fazla ifşa olmaması için harekete geçti. Koray Aydın ve Ümit Dikbayır'ın adayları olan İYİ Parti Keçiören İlçe Başkanı Serdar Tunç ve İYİ Parti Ankara Kurucu İl Başkan Yardımcısı Batuhan Yılmaz adaylıktan çekildi.

TEK ADAY ÇIKARILDI

İYİ Parti Ankara krizinin başrolündeki iki isim Koray Aydın ve Ümit Dikayır sosyal medya hesaplarından yeni gelişmeyi duyurdu. Aydın ve Dikbayır, Twitter'dan yaptığı peş peşe paylaşımlarla Meral Akşener'in takdiriyle kongreye tek adayla gidileceğini ve adayın Faruk Köylüoğlu olduğunu duyurdu. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63