İBB, PKK'lı çalışan için arşiv/güvenlik soruşturması yapmamış!

İBB'de çalışan Şafak D.'nin terör örgütü PKK'nın kamplarında silahla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıktı. Gözaltına alınan şüpheli hakkında, İBB'nin işe alımda arşiv/güvenlik soruşturması yapmadığı ortaya çıktı.

28 Nisan 2022 Perşembe 10:45
İBB, PKK'lı çalışan için arşiv/güvenlik soruşturması yapmamış!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Sosyal Hizmet Uzman olarak çalışan Şafak D'nin 2016 yılında Şırnak'ta PKK/KCK'lı teröristlerden elde edilen fotoğraflarda, kırsal alanda elinde uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafları bulunmuştu. Terör şüphelisi, dün yakalanarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğünce gözaltına alındı. 

TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYELİĞİNDEN GÖZALTINA ALINMIŞ

Edinilen bilgiye göre, şüpheli hakkında yapılan araştırmada, 19 Ekim 2020 tarihinde PKK/KCK/YPG/YDG-H terör örgütüne üye olmaktan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlem yapıldığı ve dosyanın hala açık olduğu; şüphelinin 16 Ocak 2021 tarihinde gözaltına alındığı, ancak yargılamanın henüz başlamamasından dolayı adli bir cezaya ait kayıt olmadığı tespit edildi.

Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!Eli keleşli PKK'lı İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışanı çıktı!

ARŞİV/GÜVENLİK SORUŞTURMASI YAPILMAMIŞ

5352 sayılı Adli Sicil Kanunu uyarınca suç kayıtları ancak yetkili mahkeme tarafından onaylanarak kesinleşme şerhi ile kesinleştirildikten sonra adli sicil sistemine işlenebiliyor. Bu çerçevede devam eden soruşturma ve kovuşturma bilgileri adli sicil sistemine işlenmiyor. “Kamu Davasının Açılmasının Ertelenmesi” ile “Hükmün Açıklanmasının Geri Bırakılması” kararları ise adli sicil sistemine işlenilmesine rağmen, ancak bir soruşturma veya kovuşturmayla bağlantılı olarak Cumhuriyet savcısı veya mahkeme tarafından istenmesi halinde verilebiliyor. Buna bağlı olarak bu kayıtlar adli sicil belgelerinde görülmemektedir. Bu kapsamda şahsın adli sicil belgesinde “Adli Sicil Kaydı Yoktur” ve “Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur” şeklinde ibare bulunduğu anlaşıldı.

İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin şahıs hakkında herhangi bir arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması talebinde bulunmadığı ve dolayısıyla şahısla ilgili arşiv araştırması ve/veya güvenlik soruşturması yapılmadığı ortaya çıktı.

Şüpheli, 1 Haziran 2021'de İBB'de sosyal Hizmetler Müdürlüğünde "Sosyal Çalışmacı" unvanıyla işe başladı. 

27 Nisan 2022 tarihli haberlerde yer alan Adli Sicil Belgesi’nin  ise, bu belgenin 03 Haziran 2021 tarihinde saat 17:03’te, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne verilmek üzere www.türkiye.gov.tr adresli web sitesi üzerinden alındığı anlaşıldığı öğrenildi.

Bu çerçevede, 17 Nisan 2021 tarihli Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7315 sayılı Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu’na göre şahıs hakkında yapılması gereken “Arşiv Araştırması” işlemi yapılmadan işe alındığı vurgulandı.

 

İMAMOĞLU: İBB'DE PKK'LI VARSA NEDEN GÖZALTINA ALMIYORSUNUZ?

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Soylu'nun İBB'deki terör iltisaklı çalışanlarla ilgili açıklaması üzerine; "Sen bakanlıksın, terörist konusunda netsen tut kulağından götür at hapse. Böyle bir süreç akıllara zarar. İşe girme prosedürleri bellidir" çağrısında bulunmuştu.

İBB Sözcüsü Murat Ongun da “Hani nerede bu teröristler neden almıyorlar” ifadelerini kullanmıştı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63