İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti

İstanbul'da hemen her gün bir toplu ulaşım aracının kaza veya arıza görüntüleriyle karşılaşılırken, bundan 33 yıl önce durum yine aynıydı. 1990 yılına ait gazete kupürü, sanki bugünün İstanbul'unun manşeti gibi: Her gün 150 otobüs arızalı!

09 Ocak 2023 Pazartesi 12:15
İstanbul'un 33 yıl geriye gittiğinin resmi... Sanki bugünün manşeti
  • Haber 7 - ÖZEL

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yönetiminde toplu taşıma araçları seyahat kalitesiyle değil arıza ve kazalarla gündemde.

Arızalar hariç 2019-2022 yılları arasında toplu ulaşım araçlarının karıştığı trafik kazalarının 20 binin üzerinde olduğu belirtiliyor.

Sadece son 1 yılda yaşanan toplu taşıma kazalarında 2 kişi can verdi, 275 kişi yaralandı.

ZİHNİYET AYNI, MANZARA AYNI

İstanbulluların can güvenliğini riske atan İBB’nin toplu taşıma araçları, bundan 33 yıl önce de şehirde aynı manzaralara yol açıyordu.

SHP/CHP’li Nurettin Sözen’in İBB başkanlığı döneminde İstanbul’un önemli gündem maddeleri arasında İSKİ yolsuzluğu, susuzluk ve toplanmayan çöplerin yanı sıra toplu taşıma araçlarındaki arızalar da yer alıyordu.

28 Mart 1989 - 27 Mart 1994 tarihleri arasında İstanbul’u yöneten CHP’li Nurettin Sözen’in döneminde medyaya yansıyan skandallar arşivlerdeki yerini korurken, 9 Ocak 1990 tarihli bir gazete kupürü, 33 yıl öncesi ve 33 yıl sonrasındaki zihniyet ikizliğini de gözler önüne seriyor.

SANKİ İMAMOĞLU İSTANBUL'U

Her gün 150 otobüs arızalı!” manşetli haberde, “İşte duraklarda çekilen çilenin bir başka nedeni” olarak otobüs arızalarına işaret ediliyor.

Belediye otobüslerinin %10’unun arıza kaynaklı sebeplerden dolayı trafiğe çıkamadığının vurgulandığı haberde, bunun en büyük sebebi olarak “bakımsızlık” işaret ediliyor.

Haberde, “İstanbul’da günde ortalama 1 milyon 50 bin yolcu taşıyan 1500 belediye otobüsünün her gün 150 tanesi arızalar nedeniyle garajlarda bekliyor. Artık trafikten kalkması gereken Leyland marka otobüsler ise 22 yıldan beri zar zor hizmet veriyor.” deniliyor.

  • İstanbul'da toplu taşıma trafik canavarına döndü! 2022'de ağır bilanço: 2 ölü, 275 yaralı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63