İsveçli bakanla milletvekili arasında 'PKK'yı en çok sen savundun' tartışması

İsveç'te Sol Parti milletvekilleri ile İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson arasında PKK atışması yaşandı. "Sol Parti'ye sesleniyorum! Terör örgütü PKK ile aranıza mesafe koyun" diyen Johansson'a, "PKK'yı en çok sen savundun" cevabı geldi.

06 Temmuz 2022 Çarşamba 21:30
İsveçli bakanla milletvekili arasında 'PKK'yı en çok sen savundun' tartışması

Terör örgütü PKK/YPG, İsveçli siyasileri karşı karşıya getirdi. İsveç meclisindeki Sol Parti üyesi üç milletvekili, terör örgütü PKK ve Suriye kolu YPG'ye ait sözde bayraklarla eylem yaptı.

Gotland Adası'nda gerçekleşen terör eylemi, İsveç gazetesi Aftonbladet tarafından da gündeme getirildi.

"PKK İLE ARANIZA MESAFE KOYUN"

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson, Sol Parti'ye hitaben sosyal medyadan şu paylaşımı yaptı:

"Bu eylem kabul edilemez. PKK, Olaf Palme döneminde terör örgütü olarak tanındı. PKK, birçok masum insanı öldürdü. Sol Parti! Derhal PKK ile aranıza mesafe koyun!"

"EN ÇOK SEN SAVUNDUN"

Bakan Johansson'a Sol Parti'den cevap gecikmedi. Terör örgütü PKK yandaşı eyleme katılan ve örgüte ait sözde bayrağı açarak "PKK'nın yanındayız" diyen İsveç Milletvekili Daniel Riazat, Johansson'a şu yanıtı verdi:

İsveç Dışişleri Bakanı Linde'den, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepkiİsveç Dışişleri Bakanı Linde'den, PKK propagandası yapan Sol Parti'ye sert tepki

"PKK'yı en çok sen savundun. İki yıldır PKK'yı övüyorsun. En çok sizin iktidar partiniz PKK bayrakları açtı, PKK'lıları övdü. Sizin hükümetiniz bizzat PKK ve YPG savaşçılarını övdü. Saçmalamayın. Mantıklı olun!"

PKK DESTEKÇİSİ VEKİL RİAZAT, FETÖ'CÜ ENES KANTER'LE BULUŞMUŞTU

YPG/PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, haziranda terör örgütü FETÖ destekçilerinden Enes Kanter'e İsveç Meclisi'ni gezdirerek ve İsveç'in NATO üyeliğine başvurmaması için kulis yapmıştı.

PKK destekçisi Sol Parti Milletvekili Daniel Riazat, Enes Kanter ile

JOHANSSON, PKK DESTEKÇİSİ VEKİLİN OYUYLA KURTULMUŞTU

İsveç Adalet Bakanı Morgan Johansson hakkında; haziran ayında güven oylaması yapılmıştı. İsveç Başbakanı Magdalena Andersson, "Eğer ki güven oyunu geçemezse ben de istifa ederim" demişti. İsveç'in PKK sempatizanı milletvekili Aminah Kakabaveh, ardından Kandil'le iletişime geçti. Elebaşlarından gelen talimat üstüne güven oylamasında hükümeti destekledi ve Johansson'un bakanlığı düşürülemedi.

YPG/PKK destekçisi vekilden şantaj! İsveçliler: Erdoğan çok haklıYPG/PKK destekçisi vekilden şantaj! İsveçliler: Erdoğan çok haklı

İsveç yine PKK'yı seçti: Başbakan Andersson şantaja boyun eğdiİsveç yine PKK'yı seçti: Başbakan Andersson şantaja boyun eğdi

PKK destekçisi Amineh Kakabaveh, İsveç'te kriz çıkardı: Bu anayasaya aykırıPKK destekçisi Amineh Kakabaveh, İsveç'te kriz çıkardı: Bu anayasaya aykırı

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63