İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'dan çakal- sırtlan oyunu itirafı: Dolar aynı gün 2 TL düşer!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Durmuş Yılmaz, Merkez'in başına güven veren (faiz lobisine uygun) bir isim getirilmesi halinde doların aynı gün 2 lira düşeceğini, hükümetin değişmesi ile de inişin hızlanacağını söyledi.

15 Kasım 2021 Pazartesi 11:13
İYİ Parti'li Durmuş Yılmaz'dan çakal- sırtlan oyunu itirafı: Dolar aynı gün 2 TL düşer!

Türkiye'deki dolar kurunu reel ekonomik dinamiklerin belirlemediği gerçeği İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz'ın dilinden bir kez daha ispatlanmış oldu.

TL'nin Dolar karşısındaki gerçek değerinin bu olmadığını Merkez Bankası Başkanının değişmesiyle "dolar hemen aynı gün 2 lira birden düşer" itirafını yapan İYİ Partili Yılmaz Türkiye'ye çekilen operasyonu bir adım daha ileri götürerek "hükümetin değişmesi ile de inişin hızlanacağını" ifade etti.

"HÜKÜMET FAİZLERI ARTTIRMAK ZORUNDA KALACAK"

"Benim kafamda bu tarife uygun 3 kişi var. Tabi bunun için seçimin olması, hükümetin değişmesi ve iktidara bizim gibi Merkez Bankası bağımsızlığını şart gören bir partinin gelmesi gerekiyor." diyen Durmuş Yılmaz, artan enflasyon nedeniyle hayat pahalılığının dayanılmaz bir hal alacağını söyledi.

Hükümetin faiz lobisine direnmesine karşı çıkan ve adeta faiz lobisinin sözcülüğünü üstlenen Durmuş Yılmaz, "Hükümet bu noktadan sonra U dönüşü yapıp faizleri artması gerekenden de fazla artırmak zorunda kalacak, hükümete güvenip ithal ikameci yatırım yapanların yatırımları çöp olacak." şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63