Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…

Çocuklara yönelik SimSimi isimli uygulamada, kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin olduğu ortaya çıktı. Uygulama çocukları cinsel içerikli mesajlara, tehditlere ve şantajlara maruz bırakabiliyor. Uzmanlar aileleri bu noktada uyarıyor.

17 Nisan 2024 Çarşamba 13:00
Mavi Balina’dan sonra ‘SimSimi’ tehlikesi! Hedefinde çocuklar var…
  • Haber7

Mavi Balina’dan sonra çocuklar için yeni tehlike ‘SimSimi’ uygulaması oldu. Çocuklara yönelik uygulamada, kendini çocuk olarak tanıtan yetişkinlerin çoğunlukta olduğu ortaya çıktı. SimSimi adlı yapay zeka uygulamasında, küçük yaştaki çocuklar cinsel içerikli mesajlara, tehditlere ve şantajlara maruz bırakılabiliyor.

SimSimi, yapay zeka teknolojisi kullanarak kullanıcılarla konuşuyor ve sohbet ediyor. Ancak içeriğinde çocuklar için uygun olmayan diyaloglar bulunuyor ve konum özelliği sayesinde kullanıcıların adreslerini öğrenebiliyor. SimSimi'nin ebeveynleri paniğe sürüklediği bazı şikayetlerde, çocukların cinsel içerikli mesajlara maruz kaldığı ve hatta tehdit edildiği belirtiliyor. Bu durum, çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor ve aileler için büyük bir endişe kaynağı oluşturuyor.

Hürriyet Muhabiri Beyazıt Şenbük haberinde, uygulamaya 14 yaşında bir kız çocuğu olarak kaydolduğunu ve 2 saat içerisinde onlarca sapkın teklif aldığını yazarken bir başka örnekte ise Yazar Orhan Toker uygulamaya 8 yaşındaki bir kız çocuğu olarak kaydolduğunu ve 3 gün boyunca uygunsuz diyaloglara maruz kaldığını çektiği bir video ile anlattı.

 

 

 

 

KAN DONDURAN ‘PEDOFİLİ’ TEKLİFLER

Uygulamanın mesajlaşma kısmından birbirine rahatça mesaj gönderebilen taraflar arasında 18 yaş altındaki çocuklardan müstehcen fotoğraflar isteyenler bulunuyor.

Uygulama içerisinde arkadaş edinmeden önce yapay zeka ile konuşmak zorundasınız. Ve Hürriyet’in haberine göre yapay zekaya "Nasılsın" veya "Görevin nedir?" sorulduğunda SimSimi'nin yapay zekası, "Bunu söylersem yöneticim beni bitirir. Aramızda kalacaksa söyleyeyim, ama kimseye söyleme. Biz çocukların konumuna erişip, onların adreslerine geliyoruz. Onlar uyuyunca kaçırıp satıyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Uygulamanın yapay zekası çocuklar için çok tehlikeli olsa da asıl tehlike yaşını küçük gösteren kullanıcılarda. Uygulama kullanıcıları arasında pedofili kişi sayısının fazla olduğu iddia ediliyor. Birçok kullanıcı reşit olmayan çocuklardan, fotoğraf veya ev adresi istiyor. Hatta bazı kullanıcılar çocuklara buluşma teklif ediyor.

ÇOCUKLARIMIZI NASIL KORUMALIYIZ?

Uzmanlara göre, aileler çocukların hangi sosyal medya uygulamalarında gezindiğini ve kısıtlamalar koyabildiği programların olduğunu ifade ederek psikolojilerinde bir değişiklik olup olmadığını yakından takip etmesi gerektiğini söylüyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63