Miçotakis: Türkiye bir gece ansızın acı gerçeğin içine düşebilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "provokasyon çılgınlığı" içinde olduğunu iddia ederek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykıranlar, bir gece uyanıp ansızın acı gerçeğin içine düşebilir" dedi.

14 Ocak 2023 Cumartesi 19:30
Miçotakis: Türkiye bir gece ansızın acı gerçeğin içine düşebilir

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Gümülcine Konser Salonu'nda düzenlenen partisinin etkinliğinde yaptığı konuşmada Türkiye'ye mesajlar gönderdi.

Kiryakos Miçotakis, Türkiye'nin "provokasyon çılgınlığı" içinde hareket ettiğini ileri sürerek, "Ancak Ankara sesini yükselttikçe, sonunda uluslararası izolasyona daha fazla gömülecektir. Hiç kimse, hiç kimse tarihi yeniden yazamaz ya da coğrafyayı yeniden çizemez" dedi.

"LOZAN ANTLAŞMASI'NA SADIK KALIYORUZ"

Miçotakis, ülkesinin "saldırganlığa" karşı çıktığını, uluslararası hukuka ve Lozan Barış Antlaşması'na "sadık" kaldığını savundu.

Tehditlere karşı "kapalı" olduklarını belirten Miçotakis, "Ancak onları her zaman verimli temaslara açık tutuyoruz. Başka bir deyişle, biz barış, sorumluluk ve meşruiyet için bir gücüz ve öyle kalacağız" ifadelerini kullandı.

"MANTIKSIZ OLANLA DİYALOG OLMAZ"

Miçotakis, "Diyaloğa her zaman hazır olduklarını, mantıksız olanla diyalog olmayacağını" belirterek, "Bir gece ansızın geleceklerini haykırdıkları sürece, sadece bir gece uyanıp aniden sert gerçekliğe inebileceklerini düşünmelidirler" diye konuştu.

Miçotakis, "ulusal ve Avrupa sınırlarını" korunmaya devam edeceklerini söyledi.

Miçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepkiMiçotakis'in 'Batı Trakya' ziyaretine tepki

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63