Milli Gazete yazarı SİHA'daki Erbakan detayını açıkladı! SP'deki değişim ortaya çıktı

Milli Gazete yazarı Ekrem Şama, merhum Necmettin Erbakan'ın yerli SİHA projesinde Özdemir Bayraktar'a verdiği desteği yazdı. Babacan'ın iftiralarının ardından SP'nin SİHA'lara sahip çıkmaması partideki vizyon değişimini ortaya çıkardı.

21 Ocak 2023 Cumartesi 16:00
Milli Gazete yazarı SİHA'daki Erbakan detayını açıkladı! SP'deki değişim ortaya çıktı

Milli Gazete yazarı Ekrem Şama sosyal medyada yayınladığı “portreler” adlı yazı dizisinde Altan Yavuz’u anlatırken Baykar Yönetim Kurulu Başkanı merhum Özdemir Bayraktar hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Şama, 9 Temmuz 2021 tarihli yazısında İsrail Heron'larından kurtularak yerli İHA/SİHA'ların Türkiye'ye nasıl kazandırıldığını anlattı. 

'BAYRAKTAR'A SİHA PROJESİNDE ERBAKAN DESTEK VERDİ'

Şama, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar'a SİHA projesinde Milli Görüş Lideri Prof.Dr. Necmettin Erbakan'ın destek verdiğini söyledi. O dönemde İsrail Heronları tercih edilmeseydi Bayraktar SİHA'larının o yıllarda kullanılmaya başlayacağını söyleyen Şama, SİHA'ların üreticisi Özdemir Bayraktar için "Erbakan Hocamızın bu projesini kendi firmasında imal ederek 2009 yılında firmasını ziyarete gelen Erbakan Hocamıza sunmuştur. Bu gün Türkiye’nin teknolojide göz bebeği olan İHA ve SİHA’lar bu şekilde 2000’li yılların başlarında hayata geçmiş oldu." ifadelerini kullandı. 

SAADET BAYKAR İFTİRALARINA SESSİZ KALIYOR

Ancak SİHA projesinde Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan'ın büyük destek vermesine rağmen mevcut Saadet Partisi yönetimi bugün Türkiye'nin göz bebeği olan yerli İHA ve SİHA projelerine sahip çıkmıyor. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve partinin kabuk yönetimi altılı masa ortaklarından Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde Baykar'a yönelik iftiralarına ve 'Dokunacağız' açıklamasına yönelik tek bir açıklama yapmadı. Yaşanan bu gelişmeler, Saadet Partisi'nin merhum Erbakan Hoca'nın çok önemsediği projelere bile sahip çıkmayan halini gözler önüne serdi. Erbakan'la SİHA projelerini destekleyen Milli Görüş, Erbakan'dan sonra SİHA'lara yönelik iftiralara suskun kalan bir hal aldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63