Pakistan'da büyük felaket: Ölü sayısı 1100'e çıktı

Pakistan'ı etkisi altına alan şiddetli yağış ve sel felaketi sebebiyle ölenlerin sayısı 1100'e yükseldi. 33 milyondan fazla insanın etkilendiği ve 10 milyar dolarlık hasara yol açan sel felaketinde, 1600 kişinin yaralandığı kaydedildi.

04 Eylül 2022 Pazar 10:00
Pakistan'da büyük felaket: Ölü sayısı 1100'e çıktı

Muson yağmurları Pakistan'da büyük yıkıma yol açtı ve milyonlarca kişiyi evsiz bıraktı. İndus ve Kabil nehirlerinin taşması sonucu ülkenin önemli bir kısmı sular altında kalırken en az 1100 kişi öldü, 1600 kişi yaralandı.

İklim Değişikliği Bakanlığı son 10 yılın en yoğun muson yağışının ardından ülkenin üçte birinden fazlasının sular altında kaldığını açıkladı.

Pakistanlı Bakan Sherry Rehman, "Birçok bölge okyanusun bir parçasıymış gibi duruyor" diyerek, felaketin boyutunu gözler önüne serdi.

Pakistan Maliye Bakanı Miftah İsmail de hasarın 10 milyar doları aşabileceğini söyledi

Bu yılki yağışta yollar ve köprülerin de yıkılması, selden etkilenen bölgelere yardım götürmeyi iyice zorlaştırdı.BM, her yedi Pakistanlıdan birine denk gelen 33 milyon kişinin selden etkilendiğini tahmin ediyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63