Pençe-Kılıç Harekatı'nın adındaki gizli mesaj! Bakın neyin habercisi! YPG ikiye bölünecek

Milli Savunma Bakanlığı terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik hava harekatı başlattı. 'Pençe-Kılıç' olarak duyurulan harekatın adındaki gizli mesajın sırrı çözüldü. Uzman isimler kara harekatının habercisi olduğunu da belirtti.

20 Kasım 2022 Pazar 11:15
Pençe-Kılıç Harekatı'nın adındaki gizli mesaj! Bakın neyin habercisi! YPG ikiye bölünecek

Uzun süredir Irak ve Suriye'nin kuzeyine gerçekleştirilmesi beklenen ve konuşulan harekatın ilk adımı dün gece itibariyle atıldı. İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırı da bardağı taşırınca harekete geçildi.

TERÖR HEDEFLERİ VURULDU

Milli Savunma Bakanlığı'nın 'Hesap vakti' diyerek duyurduğu hava harekatında terör örgütü PKK/YPG'nin çok sayıda sığınağı ve mevzisi ateş altına alındı.

BAKAN AKAR KOMUTA ETTİ

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler komuta merkezine gelerek harekatı yönetti. 

Bakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendiBakan Akar ve komuta kademesi harekat merkezinde böyle görüntülendi

PENÇE-KILIÇ HAREKATI

MSB'den yapılan açıklamada "Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan ve teröristler tarafından ülkemize saldırılarda üs olarak kullanılan bölgelere PENÇE KILIÇ HAVA HAREKÂTI icra edildi." denildi

"BU İSİM KARA HAREKATININ HABERCİSİ"

Terör ve Güvenlik Uzmanı Prof.Dr. Esat Arslan, "Pençe-Kılıç olarak adlandırılması çok önemli. Bu isim bir kara harakatının geleceğini ve bu operasyonun kara harekatıyla taçlandırılacağını gösteriyor." diye konuştu.

YPG'NİN İKİYE BÖLÜNMESİ

Bu ismin verilmesinin kara harekatının net bir sinyali olduğunu yineleyen Arslan, 'Kılıç'ın YPG'nin bulunduğu toprakların ikiye bölünmesi olarak yorumlanabileceğini ve bu harekatın temel amaçlarından biri olabileceğinin altını çizdi.Prof. Dr. Esat Arslan

Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!Uzmanlar Pençe Kılıç Hava Harekatı'nı değerlendirdi: 160 km içeriye girmişler!

Bakan Akar'dan son dakika harekat açıklamasıBakan Akar'dan son dakika harekat açıklaması

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner60

banner64

banner49

banner63